Ein hektisk dag er komen til sin ende, og det er godt å sige ned i godstolen med noko godt til kvelds. Dette Ciabattamåltidet tek fem minutt å lage, og smakar alldeles fortryllande!
Del ein Ciabatta i to, risle over EVOO (extra virgin olivenolje) og god balsamicoeddik. Strø over pittelitt Maldonsalt. Set det i ovnen på 230 grader varmluft i ca fem minutt. Oljen skal boble godt på overflata. La det stå og kjøle seg litt medan du lagar til det øvrige.
Olivier & Co har eit utal ulike balsamicoeddikar, og det kan løne seg å legge litt pengar i ein god basiseddik.
Helletut er ekstrautstyr, men absolutt eit "må ha"!
Du kan eigentleg bruke akkurat det du har i kjøleskapet, men for meg må desse ingrediensane vere med: Speziatoskinke (italiensk skinke med mykje god smak), tomat, kvit ost (gjerne fersk mozzarella) og basilikum. Det er også nydeleg med kyllingkjøtt.
Takk og lov for dei norske, saftige og eineståande gode tomatane!
Eg trur det vert brukt altfor lite basilikum rundt om i dei norske heimar! No går vi ein deilig sommar i møte, og då bør vi krydre maten vår med friske urter!
Slik vart det til slutt! Det smakar så godt at det nesten ikkje er til å tru!
No veit du kva du skal unne deg sjølv til kvelds i morgon!
Hmmmm :(
SvarSlettEg som har glutenallergi :(
Nam nam! Enda mere å prøve ut!!
SvarSlettHa ei go natt!
Tenna spring i vatn!
SvarSlettEg er soo svolten men gidd ikkje lage noko..kokken tok sykkelen fatt og eg dauar framfor brødboksen..ik!
Trur eg skal fortelje han kva dei har til kvelds i gamlegrenda i dag!
kor godt ditta såg ut! :)
SvarSlettSikkelig deilig kvelds. Denne kunne eg tenke meg, men uten skinke da, eg spiser ikkje svinekjøt. Men med kyllingkjøt hadde gått greit :)
SvarSlettHa en god natt Tove, nå er eg sliten i skuldrane etter å ha produsert nye hjerter i kveld. Mine vennskapshjerter :)
Klem
Åhhh, jeg var ikke sulten FØR jeg så innlegget ditt, men NÅ derimot.... Mmmmmmm, dette så himmla godt ut!!!!! Nydelige bilder som kunne glidd rett inn i en flott kokebok :o)
SvarSlettFin uke videre til deg!!
Klem fra Hildegunn
Mmmmm... Deilig!
SvarSlettGodt å sjå at du ikkje er stessa når det virkele gjeller.
SvarSlettHåper det blev kosligt.
Skal pröve den der ciabattan alltså.
Det såg så godt ut. Sitter her og blir litt sulten....
Oioi! Dette blir kvelds i kveld :)
SvarSlettTusen takk for glimrende tips!
Ha en strålende flott dag
*Siv*
Nå ble jeg sulten, gitt. Nam nam.
SvarSlettHei Tove!
SvarSlettEr ny "kommentator" hos deg, men har følgt litt med på bloggen din en stund, og endelig har jeg fått min egen blogg og!
Synes det er utrolig koselig å lese bloggen din. Den inspirerer til å gjøre litt ekstra ut av hverdagene :)
Hilsen fra Kristine
Dette skal prøvast!! :) Slår eit slag for basilikumen! Er så kjekk å dyrke fram sjølv, har vindaugskarmen full av basilikum- og tomatplanter som spirer og grør. Dei er bestevener på smak. Takk for tips, dette gleder eg meg til å smake! :)
SvarSlettNAM!
SvarSlettDette såg godt ut Tove!
Eg trur forresten at med slike delikate bilete kan det meste sjå godt ut;) Du er flink bak kameraet:)