mandag 11. mai 2009

Ciabatta-kvelds...

Ein hektisk dag er komen til sin ende, og det er godt å sige ned i godstolen med noko godt til kvelds. Dette Ciabattamåltidet tek fem minutt å lage, og smakar alldeles fortryllande!

018

Del ein Ciabatta i to, risle over EVOO (extra virgin olivenolje) og god balsamicoeddik. Strø over pittelitt Maldonsalt. Set det i ovnen på 230 grader varmluft i ca fem minutt. Oljen skal boble godt på overflata. La det stå og kjøle seg litt medan du lagar til det øvrige.

024

Olivier & Co har eit utal ulike balsamicoeddikar, og det kan løne seg å legge litt pengar i ein god basiseddik.

027

Helletut er ekstrautstyr, men absolutt eit "må ha"!

022

Du kan eigentleg bruke akkurat det du har i kjøleskapet, men for meg må desse ingrediensane vere med: Speziatoskinke (italiensk skinke med mykje god smak), tomat, kvit ost (gjerne fersk mozzarella) og basilikum. Det er også nydeleg med kyllingkjøtt.

020

Takk og lov for dei norske, saftige og eineståande gode tomatane!

023

Eg trur det vert brukt altfor lite basilikum rundt om  i dei norske heimar! No går vi ein deilig sommar i møte, og då bør vi krydre maten vår med friske urter!

031

Slik vart det til slutt! Det smakar så godt at det nesten ikkje er til å tru!

No veit du kva du skal unne deg sjølv til kvelds i morgon!

13 kommentarer:

  1. Hmmmm :(
    Eg som har glutenallergi :(

    SvarSlett
  2. Nam nam! Enda mere å prøve ut!!
    Ha ei go natt!

    SvarSlett
  3. Tenna spring i vatn!
    Eg er soo svolten men gidd ikkje lage noko..kokken tok sykkelen fatt og eg dauar framfor brødboksen..ik!

    Trur eg skal fortelje han kva dei har til kvelds i gamlegrenda i dag!

    SvarSlett
  4. kor godt ditta såg ut! :)

    SvarSlett
  5. Sikkelig deilig kvelds. Denne kunne eg tenke meg, men uten skinke da, eg spiser ikkje svinekjøt. Men med kyllingkjøt hadde gått greit :)
    Ha en god natt Tove, nå er eg sliten i skuldrane etter å ha produsert nye hjerter i kveld. Mine vennskapshjerter :)
    Klem

    SvarSlett
  6. Åhhh, jeg var ikke sulten FØR jeg så innlegget ditt, men NÅ derimot.... Mmmmmmm, dette så himmla godt ut!!!!! Nydelige bilder som kunne glidd rett inn i en flott kokebok :o)

    Fin uke videre til deg!!

    Klem fra Hildegunn

    SvarSlett
  7. Godt å sjå at du ikkje er stessa når det virkele gjeller.
    Håper det blev kosligt.

    Skal pröve den der ciabattan alltså.
    Det såg så godt ut. Sitter her og blir litt sulten....

    SvarSlett
  8. Oioi! Dette blir kvelds i kveld :)
    Tusen takk for glimrende tips!
    Ha en strålende flott dag
    *Siv*

    SvarSlett
  9. Nå ble jeg sulten, gitt. Nam nam.

    SvarSlett
  10. Hei Tove!

    Er ny "kommentator" hos deg, men har følgt litt med på bloggen din en stund, og endelig har jeg fått min egen blogg og!

    Synes det er utrolig koselig å lese bloggen din. Den inspirerer til å gjøre litt ekstra ut av hverdagene :)

    Hilsen fra Kristine

    SvarSlett
  11. Volda-tausa12/5/09 20:21

    Dette skal prøvast!! :) Slår eit slag for basilikumen! Er så kjekk å dyrke fram sjølv, har vindaugskarmen full av basilikum- og tomatplanter som spirer og grør. Dei er bestevener på smak. Takk for tips, dette gleder eg meg til å smake! :)

    SvarSlett
  12. NAM!
    Dette såg godt ut Tove!
    Eg trur forresten at med slike delikate bilete kan det meste sjå godt ut;) Du er flink bak kameraet:)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!