tirsdag 19. august 2008

Kan eg få ein ballong-is, takk?

Heile laurdagen gjekk ungane rundt og masa om å få lage ballong-is. Ikkje ante eg kva dei prata om, og svara "ja", "nei", "slutt å mase" heile dagen. Ungane vart ikkje klokare på meg, ballongar var ikkje å oppdrive og pappaen i huset sa kategorisk NEI (han høyrde vel berre orda lage og is, og slo ein slutt i at dette sikkert kom til å ende opp i rot og griseri som han måtte rydde opp). Men utpå kvelden fann dei alstå to ballongar nederst i rotaskuffa på kjøkkenet (jada, eg har slike skuffer!), så no skulle det kokkelerast - trudde vi! Det viste seg heldigvis at det einaste dei skulle gjere var å fylle ballongane med vatn, knyte att og fryse dei til neste dag.

Søndag klipte dei opp sjølve ballongen og vart ståande att med to store iskuler. Desse ville dei knuse til småbitar, men fekk kvar si skål å sette dei i på altanen medan dei såg ferdig barne-TV. Og her såg sjølvsagt mor sitt snitt til nokre vakre bileter! Presenterer eit lite utval for dykk her, men de må vite at det ligg ca 100 til lagra på datamaskin.... Det er faktisk utruleg kor ei iskule endrar utsjånad berre den får lys frå ein anna vinkel og etterkvart som den smeltar. Nyt desse bileta!

007 010

012 024

026

Her kan ein vel få så mange slags assosiasjonar.....  

055 031

Små hender MÅ røre, berre MÅ røre!

059 060

Å drype, dryp, draup, har drope!

072 081

Desse bileta eignar seg sjølvsagt best i litt større format, men eit lite inntrykk får de i allefall!

Ikkje det at eg direkte gler meg til vinteren, men eg og eldstemann gler oss til å fotografere istappar! Vi vart litt inspirerte etter dette fototstuntet, og Johan har allereie sikta seg ut eit par-tre stadar der vi veit at største istappane i bygda heng.

No skal eg krype til køys og få meg ein velfortent kvil. Det har vore utfordrande å byrje på jobb att, men det er heldigvis snart helg (må leite etter det positive...). No ligg to sett med nystrokne skulekle, ein blå ransel, ein rosa ransel og to matbokser klar for morgondagen. På loftet ligg to skjønne, nybada med sommarfuglar i magen. Det er Ida sin aller fyrste skuledag, medan den erfarne storebroren skal ta til i 4. klasse. Dei største sommarfuglane romstrerer likevel i magen til mor.... Tvi, tvi!

22 kommentarer:

 1. Rett og slett vakkert! Biletet som gav meg assosiasjonar til noko av det mest livgivande i denne verda, er eit premiebilete spør du meg:)

  Lykke til med Ida sin 1.skuledag i morgon, det vert nok spennande og kjekt!

  Natta!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Stikker innom en tur igjen før jeg kryper til køys. Trives så godt med å lese bloggen din. :)
  Fantastiske bilder atter en gang! Skulle vært proff fotograf du, vet du. :D
  Vi hadde forøvrig første skoledag for ungene igår. Eldstejenta begynte i 5. klasse mens minsten (som jeg har nevnt tidligere) begynte i første. Det gikk så flott, atte!
  Allerede idag (eller rettere sagt igår - det er jo over midnatt) bestemte de seg for at det ikke var nødvendig for mamma å følge til skolen. Det kan jo storesøster gjøre. :D Og DET gikk jo kjempefint! 2 like stolte unger gikk så kry avgårde idag tidlig.
  Lykke til med deres første skoledag i morgen (eller senere idag, blir det vel nå, da?)!

  SvarSlett
 3. Må bare si at 1. skoledag var mandag og storesøste fulgte lillebror allerede på tirsdag. (Bare sånn i tilfelle det ikke fremgikk riktig av forrige kommentar).

  SvarSlett
 4. Utruleg alt de styrer med på Halsane :-D Kjempeartig!
  Får du lurt deg fri frå jobb og følgje Ida på skulen eller er det far som får æra? Rart å tenke på at min 1. klassing no skal opp i 2. kl. Ufatteleg kvar denne tida blir av.

  Veldig flotte bilete, og sikkert enda flottare i verkelegheita.
  Ha ein fin 1.skuledag, både store og små :-) No må eg gå å vekke alle mine...

  SvarSlett
 5. Så utrolig flotte bilder!! Ja nå er det hverdag igjen, håper det gikk bra med første skoledag :0)

  SvarSlett
 6. Så nydelige bilder!! Skal ikke så mye til før en kan få tatt spesielle bilder. Så flink du er til å tenke på å ta frem foroapparatet. Det kommer ikke jeg på sånn i hverdagen.

  Ha en fin - fin dag0)
  Klem Kerstin

  SvarSlett
 7. Åh du....så flotte bilder du tar!!

  Lykke til med skolestart og ha en fin dag:O)

  SvarSlett
 8. Det er så spennande med 1 skuledag!
  Her i huset har eg ei som skal i 4 klasse og ein som skal i 2. Eg kjenner meg godt gjen i det du skriv for her var det også mor som hadde sommarfuglar i magen ;O)

  Ser at du har byrja på jobb att. Det har eg også, forige onsdag, men det er forsatt vanskeleg å stå opp... Gjesp.. Men , men kjekt å kome tilbake og eg er så heldig at eg har fri onsdagane :O)

  Ha ein fin dag Tove

  SvarSlett
 9. Nydlege bilder, rett og slett!
  Håper både Ida og Johan har ein fin dag på skule i dag:) Og Sina trivast i barnehagen?

  SvarSlett
 10. Hei og takk for en av de skjønneste,koseligste og mest inspirerende bloggene jeg har sett!!Her blir jeg fast gjest!Vil gjerne få ønske deg velkommen inn i min bloggverden.Den er krydret med litt av hvert...Ha en deilig dag!

  SvarSlett
 11. hehe- kor atige bilder :-)
  Smilet kom - vi har også hatt ein del slike vannbaloner opp i fryseren - og artig å lage - og mei artig å kaste - knuse :)
  Likte best ISPUPPEN eg da
  smil fra monika

  som også har sendt 3 skt på skulen i dag

  ps- har du vert på Live in og sett alt det fine dei har fra Green gate ?

  SvarSlett
 12. Så kule bilder! Trur faktisk ikkje snuppa mi fanga den idèen med vatn i ballong frosen til is ;) Måtte fnise litt av mor som svara litt i hytt og gevær utan å vite kva dei faktisk spurde om - det høyrdest kjent ut!

  Håpar det har gått fint med skulejenta di idag!

  SvarSlett
 13. Så flotte bilder, Tove:)
  Uttrykket ballong-is var ukjent for meg, så dete har ikkje ungane i Sunnfjord komt på enno... Kanskje eg skal intodusere det for dei?!?

  SvarSlett
 14. Utrolig flotte bilder! Har sittet og lest på bloggen din lenge nå, og hit kommer jeg gjerne tilbake til:)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 15. Så arti påfunnet! Nydlige bilder du tar da, Tove!! Bærre lækkert som vi trøndera si!!

  Ha det best, og ta deg tid til å hvile etter en pangstart :)

  SvarSlett
 16. Fine bilde du he tatt!! Ej fe so lyst på et skikkele bra kamera når ej ser sånne bilde. Kjekt å eksperimentere..
  Tusen takk for at du skreiv den fine oversettinga av "Fields Of Gold" på bloggen min. Songen e berre fantastisk nydeli, syns ej...

  SvarSlett
 17. Se innom meg, en award til deg :-)

  SvarSlett
 18. Så koselig blogg du har! Nydelige bilder også. Oppdaget bloggen din idag, og kommer gjerne igjen! :-)

  SvarSlett
 19. Så nydelige bilder, du har virkelig et STORT talent :0)
  Var innom en blogg i dag og da så jeg noe som minnet meg på innlegget ditt hvor du hadde en "etterlysning" etter tannfeen.Bloggen heter marieinwonderland.blogspot.com og innlegget er fra 16 august.Det er ikke en tannfe men en ide som jeg syntes var veldig fin.
  Hvis du tar deg en tur innom meg så ligger det noe og venter på deg der :0)

  Klem

  SvarSlett
 20. bloggen din er så nydelig...
  derfor har jeg en award til deg på bloggen min:)
  klem tara

  SvarSlett
 21. Fantastiske bilder !!! Vanvittig bra, proffe bilder ! Lykke til videre med alt.

  SvarSlett
 22. Hei Tove....
  Du er forhåpentligvis lagt deg, etter travle dager... men likevel skal jeg inn her og ønske deg god natt! Her var så mange nye folk innom med kommentarer, måååå bare ikke bli sittende her.... tida flyr når man sitter ved PCen.
  Men at du er en flink fotograf, ja det er vi alle enige om!
  God kveld... (vi spiller julemusikk, kan du skjønne??, helt ute av kurs??)
  KLEM.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!