tirsdag 5. august 2008

Tante T-design

Eg kan diverre ikkje skryte på meg å vere flink med handarbeid, men det er tanta mi! Heilt sidan vi var små har ho forsynt oss med dei vakraste handarbeid. Seinare åra er det for det meste patchwork og quilting vi har fått. Sjå berre på dette vakre vognteppet ho laga til Sina!

034 035 038

Små, skjønne prinsesser - med og utan tekst!

036 037

Gamalt og nytt, hand i hand! Nokre av farmor og oldemor sine gamle dukar med hardangersaum kunne ikkje lenger brukast, og då klipte tante T opp dukane og brukte oppatt det fantastiske handarbeidet.  Det gleder fleire brukt på denne måten, enn om det skulle ligge i ei skuff!

040

Nitidig handsaum møter moderne symaskinsaum. Flott gjenbruk og flott samspel!

041

 

TUSEN TAKK TIL TANTE T,

SOM FORSYNER OSS MED

SLIKE SKATTAR!

VI SET STOR PRIS PÅ DEG!

10 kommentarer:

 1. For eit nydleg handarbeid!!! Eg skulle ønskje eg var så kreativ - men no skal eg låne symaskina til ho mor å leike meg litt, når haustveret kjem. Kanskje får eg smaken? Nei, eg trur nok ikkje eg vert så flink... Teppet var iallfall nydleg!

  SvarSlett
 2. For eit flott teppe og ekstra stas når det er slik affeksjons verdi i det i tillegg, sydd av tante, med handarbeid av både bestemor og oldemor!Og til ei lita snuppelupp!
  Flott!

  SvarSlett
 3. Duog du så heldige de er!!! Teppet var kjempe lekkert og så kjekt at det er både nytt & gamalt.
  Slikt setter ein pris på :o)

  SvarSlett
 4. Ja dette var eit flotte teppe - og der har du stitcheri også - så da har du jo ei tante som kan vise deg - vis ikkje så kommer du inn i fjorane så skal du få deg eit minikurs :)
  Ellers så har sydenturistene landet - og vart våte da vi kom av flyet - det REGNA jo på vigra
  Smil fra monika

  SvarSlett
 5. Ja, tusen takk til tante T for fantastisk handarbeid! Tenk alle timane ho har brukt for å lage dei vakraste tepper og dukar til oss. Ho har lagt hjertet og sjela i kvar einaste ein.
  Vi er heldige, vi! :)

  SvarSlett
 6. Heisann!!
  Takk for at du bryr deg, og spør kor det går. Her herja litt influensa ennå. Håvard er ikkje bra, har fått bihulebetennelse, og eg er slapp og verker over heile meg. HAr lite melk for tida merka eg...Prøva bare å ta det rolig. Sliter med hodeverk heile tida...huff...d går nok over snart.
  I dag bestillte eg billett til Island. Så eg og lille Tryggve reiser 27august. Gleda meg...men grua meg til å vere lenge vekk frå ungane og Håvard..men men...dei på Island gleda seg til å endeleg få holde og sjå lille Tryggve. Blir nok koseleg.

  Nydelig pledd di tante har sydd. Heilt sjønt. Så kjekt å få slike ting. Håpa du har det bra.
  Veit du kor det går med Nunne for tida? Har ikkje hørt ftrå ho på ei stund.
  Klem

  SvarSlett
 7. Så fin duk du har fått deg. Godt å ha en tante som en snill og kreativ:=)
  Herlige bilder av prinsessa di i forrige innlegg:O=)

  Du , jeg har god tålmodighet jeg.=) ( selv om jeg er spendt og gleder meg) Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves:=)

  Klem :O=)

  SvarSlett
 8. Morn Tove!
  Ser at jeg er etterlyst. Så godt å være savna. Vi holder på med siste verk på hytta og jobbbbbber laaaaaannnnge dager nå for å få alt ferdig til fredag. Da har min Tove 30 årsdag. Barnebarn har jeg måtte levert fra meg, de hadde ikke ferie lenger ;)
  Måtte studere teppet ditt, det var utrolig fint. Tok noen bilder av et sånt teppe da jeg var hos Ellen sist. Svigermora hadde sydd til en nytt barnebarn. Det skal jeg sannelig vise fram snart!

  Jeg titta lenge på innlegget under... lillemor er bare skjønn! Ikke vanskelig å bli betatt av en sånn hjerteknuser!
  God klem til deg.

  SvarSlett
 9. Det er det FLOTTESTE jeg noen gang har sett...og jeg har sett mye flott ;)

  Så morsomt og kreativt - Søtt og kult - nostalgisk og freskt på samme tid. Gammelt og nytt om hverandre - ingenting gir mere sjarme! Hils tante T - håper hun leser kommentarene...

  smil Torunn

  SvarSlett
 10. Oi, så fint det var! Nydelige kontraster. Skulle ønske jeg kunne sy!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!