søndag 8. mai 2011

Du luktar sol…♥

Du luktar sol, vesle barnet mitt. Du har sprunge gjennom dagen og leika med alt du har funne. Sola har varma deg. Farga kinna dine gylne. Du har tatt for deg av alt dagen har gitt deg.

IMG_8366

Du har teke sommaren på forskot i lag med sysken og syskenbarn. Små føter som har sprunge berrføtt over steinar og grus. Fått dei fyrste flisene og ferske skrubbsår på knea.

IMG_8377

Ein snill pappa som fylte bassenget med varmevatn så du fekk bade. Så rart å ligge der og plaske i sola, sprute vatn og hyle av glede.

IMG_8422

Vi er så heldige som har slike dagar. Tid til å gjere alt. Eller ingenting. Springe mange gongar att og fram mellom husa i tunet. Drikke saft og kose seg med saftig melon. Og avslutte kvelden med eit godt bad. Kjenne at dagen er forbi. Vaske vekk all sanden. All molda og alt klisset. Men framleis luktar du sol, vesle barnet mitt. Framleis har du sommardagen i deg…♥

IMG_8453

Det er ikkje så lett å finne svevnen ein slik kveld. Så mange gode opplevingar som må sorterast. Så mykje som forteljast vidare. Mamma ventar tolmodig på sengekanten. Syng litt og stryk deg forsiktig over det nyvaska håret. Du har framleis solvarmen i deg. Framleis full av spilloppar og med endå litt energi til overs.

IMG_8448

Eg kjenner at pusten vert rolegare. Augene glir att, men framleis søv du ikkje heilt. Mamma syng om vesle lammet, om trollmor og om vesle pusekatt. Av og til kikar du opp på meg. Smiler og syng litt med. Men så sovnar du til slutt. Heilt stille ligg du der. Framleis med eit lite smil leikande på munnen. Framleis luktar du sol og har sommardagen i deg…

God natt, vesle sovande barnet mitt…♥

7 kommentarer:

 1. Ein hugsar ikkje dagar, men augneblikk...
  Høyrest ut som ein flott dag fylt av slike augneblikk å ta vare på..

  SvarSlett
 2. Går stille ut igjen for å ikke vekke vesle jenta...
  Men för det vil eg si at du skriver så fint så det går rett i hjertet mitt.
  Klem fra meg.

  SvarSlett
 3. Tusen takk- for et nydelig innlegg,som ga meg tårer i øyekroken og varme i et mammahjerte.. Det var nesten så jeg hadde vært med dere-hele dagen!

  God klem!

  SvarSlett
 4. Kor nydelig du skrive

  SvarSlett
 5. Hei :)

  så nydelig skrevet.. sitter her med tårer i øynene detter rørte meg... så skjønne ei lita tulle.

  Slike dager må man bare ta vare på og gjemme inni hjertet sitt...

  Ha en fin tirsdag :)

  Klem fra Evelyn

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!