tirsdag 8. februar 2011

Focus on you!

I ein periode framover har eg lyst å ha eit litt anna fokus på bloggen min. Vi er alle kvardagsmenneske og har ulike knep og triks som gjer at vi taklar kvardagane på ulike måtar. I løpet av ein kvardag skal vi vere mamma, livspartner, kokk, reinhaldar, leksehjelp, dugnadshjelp, organisator, nokon si glede, nokon si trøyst, nokon sin store frustrasjon og vi tek maaange avgjerder. Midt i eit slikt hav av logistikkarbeid kan vi ofte gløyme oss sjølve. Vi har fokus på at alt rundt oss skal gå rundt og at alle skal ha det bra, men når har vi fokus på oss sjølve? Korleis fyller vi batteria våre? Kva inspirerer oss?

Tema på bloggen denne perioden vert difor "Focus on You!". Eg blir kjempeglad om lesarane mine kan bidra i form av kommentarar eller e-postar. Fyrste spørsmål eg har til lesarane mine er: KVA GJER DU FOR Å HA "FOCUS ON YOU"? Har du eit tips til korleis ein kan snike seg til ei stille stund midt i kvardagskaoset? Bidraga som kjem inn vil i stor grad verte brukt i innlegga mine framover. Eg blir veldig glad om eg kan klare å engasjerer lesarane mine!!!

Inspirert helsing frå Tove, som for tida sit på eit hotell i Ålesund og prøver å overbevise meg sjølv om at "dette er kjekt" og "dette har eg godt av"! Sanninga er at eg saknar alle mine gode som er heime... MEN, det er då eg må ta meg kraftig i nakken og seie til meg sjølv at eg må gjerer det beste ut av det!


11 kommentarer:

 1. Eg har laga meg ei lita speleliste på Spotify som eg spelar for å ladde batteri. Det er viktig å sette av tid - sette seg godt til rette - ha høyretelefoner på øyra slik at musikken blir "berre min". Slik blir det tydleg for dei rundt meg at no - no skal mor "flyte" bort ei lita stund.
  Eg brukar for tida kyrkjemusikk av dei syngande prestane i The Priests - du finn meir på bloggen min i eit innlegg frå i går.

  Kos deg på hotell i Ålesund

  jannetove

  SvarSlett
 2. Kos deg og unn deg litt aleinetid!
  Bloggen er vel min vesle fristad og aleinetid :-)
  Enig med deg at vi burde ha litt meir fokus på oss sjølve..

  Lev så vel!

  SvarSlett
 3. Hei - min "focus on me" tid innebærer som regel å kunne få sitte helt i fred med en god bok eller et interiørblad og en kopp god te. Vi har store jenter som slett ikke trenger oss like mye som da de var små, så disse uforstyrrede stundene skjer faktisk oftere og oftere. Etter at man får barn tror jeg at man setter pris på veldig små glimt av egentid - husker at en bitteliten tur alene på butikken var stor luksus da jentene var yngre.
  Hotellopphold, ja - jeg er ikke så veldig ofte ute og reiser på egenhånd, men når jeg først er på hotell nyter jeg det:)

  Ha en fin kveld - gode tanker fra Bente.

  SvarSlett
 4. Eg har nok ikkje denne kvardagsklemma som andre har. Eg har tatt val som gjer at eg kjem meg unna den. Det er eit bevist val og det nyter eg:)Men sidan du er i Ålesund så kan ein augneblink på kafeen Invit vere til nytelse. Kose seg med ein kaffe medan ein ser utover havnebassenget. Og bur du på eit av hotella ved sjøen i byen så opne vindauge på ein gløtt så hører du bruset frå havet- det gjer godt;). Kos deg!

  SvarSlett
 5. Tusen takk :-)

  Focus on you er ekstremt viktig!!

  Eg skal fylja bloggen din vidare, for dette trenger eg å få med meg <3

  SvarSlett
 6. For ett fint tema du har valgt!!:-)
  for meg er det uten tvil det å fotografere naturen....jeg elsker det....da føler jeg meg ett med naturen...(Klisjeaktig)..jeg har bearbeidet sorg og smerte med kameraet og naturen.

  Jeg føler en jublende glede når jeg har fanget noe spesielt og vakkert. Jeg får energi og overskudd...tiden ute er kun MIN og Shila selvfølgelig :-)  i dag skal jeg atter på tur..gleder meg :-)))

  SvarSlett
 7. Fokus på meg sjöl ja...
  Da tar eg med en stund med en kopp kaffe, ei bok og litt god musikk. Er eg vid havet så setter eg meg ned og lytter på vannet.
  Det gir med eg stunds oppladding.
  Vann, sjö, bölger og lukten av tang og tare. Da får eg fokus på meg sjöl igjen.
  Da har eg det gott.
  Kram Synnöve.

  SvarSlett
 8. kor kjekt at du set fokus på dette, Tove. Eg treng verkeleg litt tips til kva som kan få meg til å slappe av i ein hektisk kvardag.

  Kos deg på hotell, sjå på det som ein liten husmorferie :) (veit det er vanskeleg, var i Oslo i tre dagar forrige veke, eg begynte vel å sakne borna før eg var koma ut i garasja...)

  SvarSlett
 9. En boks Ben&Jerry's gjer susen

  SvarSlett
 10. Korøving er Hanne-tid.
  Rein rekreasjon. Kom akkurat heim frå øving no... sit med ein kopp te og tek ei roleg stund før leggetid. Med 1-åring i huset er det ikkje så mykje tid i det daglege til "berre meg". Eg saknar det, men nyter tida heime og kosar meg med tida vi har :-)

  SvarSlett
 11. Jeg er dårlig på å be om egentid - og er egentlig en person som trenger å være helt alene iblant. Så egentlig burde jeg være flinkere til å sende mann og barn på kaffebesøk til familien, og så kan jeg bare sulle med mitt - drikke kaffe, lese interiørblad, eller snekre, eller gjøre noe annet praktisk som sluker meg....den beste tida er når jeg glemmer tid og sted fordi jeg kan gå helt inn i det jeg holder på med, uten å ha fokus på annet :) Jeg er ikke flink til å slappe av andre steder enn hjemme....

  Å spille et musikkstykke sammen med et helt orkester kan også gi denne følelsen av å være helt borte i noe annet, når alle kan det de skal, og alt går som velsmurte tannhjul og musikken flyter avsted - det lader batteriene! Eller en tur i Operaen bare for å nyte.

  Ellers så er en tur på Fugl Føniks et fantastisk pusterom i hverdagen, med utrolig koselig atmosfære og innehavere :) Det blir ikke ofte, men om jeg får det til en gang hver andre måned er det skikkelig ladetid :)

  Hilsen Moccamamma :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!