mandag 5. oktober 2009

Verdens beste land!

For sjuande år på rad vart Noreg kåra til Noregs beste land å bu i! Mykje er nok bra, og mykje kan verte betre! Men kanskje må vi verte flinkare til å faktisk sjå det som er bra! Eller er vi meir som Ola Dunk på biletet under?

Bilettekst: "Nå er jeg så mett at jeg begynner å bli alvorlig irritert!"

Har du tenkt å over kva som gjer Noreg til eit godt land å bu i for deg? Legg gjerne att kommentar og det mest positive med å vere nordmann med oss andre!

Her er nokre få av mine favorittar:

 • Morspermisjon: tenk å få vere heime eit heilt år med løn!
 • Helsetenestene: Noreg sikrar god helseteneste til alle (her er det sjølvsagt framleis ein jobb å gjere for å verte betre, men samanlikna med andre land har vi det SVÆRT bra!
 • Klima: Ja, du las heilt rett! Sjølv om vi stort sett regnar vekk for tida, så er vi i allefall ikkje utsette for tyfonar, jordskjelv og andre naturkatastrofer av alvorleg karakter.
 • Demokrati: Noreg har eit velfungerande demokrati, og det er ikkje så sjølvsagt!

Lista mi er sjølvsagt mykje lenger enn dette, men no er eg spent på å sjå kva andre kan bidra med!

Kvifor er Noreg verdens beste land å bu i?

8 kommentarer:

 1. Tenk at me bur i verdas beste land! Av og til trur eg me treng å stikka fingeren i jorda og sjå KOR godt me har det. Me er jo ganske gode på å klaga til tider......

  Ein av dei tinga eg set stor pris på, i tillegg til dei du har nevnt, er rett til gratis utdanning. Tenk at me kan senda ungane på gode skular utan å betala ei krone, og ikkje treng me opprette college fond så snart ungen er påtenkt heller. Heilt fantastisk:0)

  At me har gode ordningar for funksjonshemma og deira familiar er ein anna ting me må vera taknemlige for. Ingen sjølvsagt ting å få hjelp å støtte.

  Det er sjølvsagt alltid rom for forbetringar, men me er trass alt heldige:0)

  Ha ein flott dag.
  Klem:0)

  SvarSlett
 2. Helt enig med deg Tove, og det rare var... at når Støhre var på TV i morges og proklamerte denne nyheten, da tenkte jeg med engang at DU vlle skrive om det:)Vi er heldige og det gjelder å se det positive i livet - som alltid:)Godt med barnehage plasser og gratis skole!Gode velferds ordninger er vi nesten alene om!! Ja, noe kan alltid bli bedre men bare SE hva vi har, og vær stolt av det! kle i fleng i sola fra en bloggmamma til en annen

  SvarSlett
 3. Heisann!

  Det er veldig mye som gjør Norge til et av verdens beste land å bo i. Dine meninger er jeg absolutt enig i.

  Jeg tenker ganske ofte på at jeg er glad jeg bor i Norge, siden jeg er kvinne. Vi har de samme rettigheter som menn(selv om vi fortsatt ligger litt etter i arbeidslivet). Jeg kan mene, gjøre og bli akkurat det jeg vil!

  Siden jeg har tre døtre, er det godt å vite:)

  Det at man har ytringsfrihet, er også veldig viktig. At man kan mene det man vil, uten å være redd for at noe kan hende deg selv eller familien.

  Håper du får mange hyggelige kommentarer, og en flott dag!

  Hilsen Ellen:)

  SvarSlett
 4. Golfstraumen er eit viktig gode for oss som bur her:) I tillegg er det flott å ha fridom til å uttrykkje meiningane sine fritt, gratis skule, gratis sjukehusopphald, nesten full barnehagedekning, og vilje (om det kanskje skortar på evnen) til å betre eldreomsorga og infrastrukturen i det langstrakte landet vårt.

  SvarSlett
 5. Vi har godt av slike påminnarar om kor godt vi egentlig har det - for ja, vi har det jammen godt, sjølv om det er mykje som kan bli bedre også.

  Vi diskuterte dette faktisk i går, og eg ser du har nemnt fleire av dei vi også syns er gode.

  Både morspermisjon, helsetilbod, og sjukelønsordninga er inga sjølvfølge i mange land.

  Og som du også nemner, klima, at vi slepp å vere redd både tsunami og tyfon.

  Her er sjølvsagt mange som ikkje har det så godt her i landet også, men håpet om at dei kan bli fanga opp av systemet er her iallfall - det er ikkje det i alle land.

  SvarSlett
 6. Så heldige vi er! Kommentarene her rommer mange gode tanker om det flotte landet vi bor i.

  Det er kanskje en sammenheng mellom dette og innholdet i en OECD-rapport som en forsker ved Østlandsforskning på Lillehammer la frem. Rapporten viser nemlig at nordmenn har den høyeste produktiviteten i verden! Dette gjorde meg både glad og ganske stolt! Dobbelt bra land :-)

  SvarSlett
 7. Fred.
  Demokrati og ytringsfrihet.
  Likestilling.
  Et (relativt) forutsigelig klima.
  Et godt helsevesen som alle har råd til å bruke.
  Gode velferdsordninger.
  Gratis utdanning.

  I tillegg bor vi i et meget vakkert land med mye ren natur.

  Jeg er takknemlig for å være født i denne snippen av verden!

  SvarSlett
 8. Ja det er litt sprøtt at lille Norge for ikke mer enn 60-70 år siden var et ganske normalt land uten velferdsordninger som vi har i dag.. Oljen har nok mye å si for hvordan det har utviklet seg, men kanskje også vår nøkternhet i Norge generelt.. Vi tar ikke helt av her, kan du si ;) Vi ble vel slått av Island eller Canada i fjor.. Bra vi er på topp igjen! :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!