tirsdag 6. oktober 2009

Ta godt vare på pusen din…

Det har brått vorte kaldt rundt om kring, og då er det viktig å ta godt vare på dyra. Særleg tenkjer eg på små, uskuldige kattungar som berre blir sende ut på eiga hand. Kanskje med eit håp om at dei aldri kjem tilbake. Kanskje som eit misforstått forsøk på å lære dei å verte sjølvstendige. Dersom du ikkje vil ha kattepusen din, eller alle kattungane, så må du gjere det einaste rette: ta livet av dei på ein human måte. Dersom du ikkje får gitt vekk alle kattungane dine, så må du i allefall ikkje berre sleppe dei ut på eiga hand!!!

tiasarablogspot.com1 

I helga hadde ein kollega av meg funne ein ihelfrosen og utmagra kattunge på trappa si. Ho tok sjølvsagt inn pusen og gav han mat. Kva anna kan ein gjere???

Dagens vesle bøn er difor å ta godt vare på dyra no når gradestokken kryp nedover og snøen kjem lavare og lavare!

Pusane på biletet har det i alle fall “godt som katten”! Biletet har eg funne på “We heart it”, og det er Sara Berntsen med bloggen “The Point of Pointless” som har teke biletet.

Ta godt vare på dyra dine – og andre sine!

Det hadde vore kjekt om denne bodskapen kunne gå som ein farsott i Blogglandia i dag! Skriv gjerne om det same på bloggen din og link til innlegget mitt!!!

10 kommentarer:

 1. Kattene våre har åpenbart lagt inn "vintergiret" og observeres sammenkrøllet på myke pledd i sofakroken nesten h-e-l-e tiden. I sommer var det omvendt - da bodde de ute, og vi menneskene kappløp for å kose med dem når de endelig viste seg ved matfatet.
  Ingen burde få ha katter (eller barn) uten å ha et stort hjerte!

  SvarSlett
 2. så sant, så sant!

  Det er så mange uansvarlige dyreeiere der ute!
  Har en først tatt til seg dyr, må en ta detfulle ansvaret for dem og!

  SvarSlett
 3. Så sant som det er skrevet Tove.
  Vi har jo selv 3 katter, og de er inne nesten hele tiden på denne årstiden her. De tar bare "nødvendige" ærender ut. Hehe, den eldste har nok en selskapsblære som jeg ikke har sett maken til - må nærmest bære henne ut slik at hun kan få gjøre sitt. Om kveldene ligger de foran peisen og okkuperer hele gulvet formelig.

  Kan ikke i min villeste fantasti forstå meg på mennensker som skader dyr med vilje. Æsj!

  Ha en deilig dag!

  SvarSlett
 4. Uff ja stakkars pusane.... Verdas herlegaste skapningar, og vi menneske som har så mange ressursar, og så lar vi dei stakkars dyra svelte og fryse i hjel! Nei det er til å gråte av... Skal legge ut om dette på sida mi og! Eit tips til alle er å sterilisere/kastrere kattene sine, istedet for å la det hope seg opp med små nøster! Dyrebeskyttelsen har for mange kattar, og dei treng hjelp...!

  SvarSlett
 5. Helt enig Tove...:) Skulle også være undøvendig minne voksne på sånt. ALle skjønner vel at det medfører ett ansvar å ta til seg dyr! Flott innlegg Tove! As always:) klem i fleng

  SvarSlett
 6. Forstår meg ikke på folk som vil skade og plage dyr.
  Håper innlegget ditt kan få noen på bedre tanker. Eller at samvittigheten gnager ekstra hardt etter å ha lest dette.

  Jeg har linket til posten din. Hopp innom meg og møt min spreke snille gode nabopus :-)

  SvarSlett
 7. Hei Tove
  Denne bodskapen støtter eg fullt og heilt!!! Har pus her i heimen veit du:0) Har lagt ut og linka til innlegget ditt. Nyt haustferien.
  Stort smil frå Lill

  SvarSlett
 8. Pusen som kollegaen din fant, ble den funnet i Volda? Vi savner dypt lillepusen vår, den har vært vekk i 3 uker..... Måtte bare spørre da jeg så dette innlegget :-)

  SvarSlett
 9. Kjære anonym...

  Lissjepusen vart diverre ikkje funnen i Volda, men i Ørsta.... Tove

  SvarSlett
 10. det jeg var ute etter, takk

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!