søndag 16. august 2009

Matauk!

Eg kan godt forstå at dei gledde seg til hausten, dei som levde meir enn hundre år før oss. Naturen sitt eige spiskammers bugna av mat som kunne sankast og forhåpentlegvis vare vinteren gjennom. Dei var flinke til å nytte alt som var etande, og visste korleis det skulle brukast for å vare så lenge som råd.

nøtter og sina 009

Dette er ein av grunnane til at eg er så glad i hausten. Er så kjekt å kunne gå seg ein tur, og kome heim med noko du kan nytte i matvegen. Frøken midtimellom har nok arva dette etter meg. Og blant alt som kan haustast, har ho lagt sin elsk på nøtter.

nøtter og sina 008

I dag kom ho heim med ein diger pose nøtter. Vi sat i stille alvor og knekte nøtter, medan tankane leika seg med kva vi kunne bruke alt til.

nøtter og sina 016

Eg kunne godt tenke meg å lage litt hasselnøttlikar, etter inspirasjon frå dama med denne bloggen. Likøren skal stå og trekke i tre månadar -  det er vel eit supert julegåvetips??? Eg skal også prøve henner oppskrift på rognebærgelè, men det får verte i eit anna innlegg.

nøtter og sina 019

Ida meinte at nøttene eigna seg best til umiddelbar eting, så då vart det slik. Smaken av ferske nøtter er heilt ubeskrivelig!!!

nøtter og sina 010

No er oppmoding at alle bør ta seg ein tur i nøtteskogen og få seg ei smaksoppleving som minner om barndomsdagar….

7 kommentarer:

 1. Heisann, og tusen takk for tipset.
  Men (grønn hehe) kan jeg laste det ned og bruke programmet på min nåværende blogg? Altså jeg trenger ikke å laste opp bloggen min "en eller annen plass" på nytt?
  Kos deg med søndagen, og nydelige bilder du har lagt ut.

  SvarSlett
 2. Sorry! Her kommer masetrollet igjen... Har lastet ned WLW og laget innlegg med bilde, men får ikke publisert dette ut til bloggen, får bare opp at den eksterne serveren returnerte feilen (403) Forbudt.
  Har du opplevd dette?
  Kan det være at jeg bruker en "feil" nettleser+ Bruker Explorer.
  Sorry for masingen. Klem!

  SvarSlett
 3. mmmmm gode ferske nøtter.. de e gode saker de..

  ha ei flott uke:)

  SvarSlett
 4. Åhh, kan dei etast so tidlig :) Ej he lurt på det i årevis, men aldri blitt til at ej he sjekka... Fantastisk. Kor ej gler mej til å plukke alle plassane ej hittil he gått forbi :)

  SvarSlett
 5. åh, de så jo faktisk veldig gode ut!!! har egentlig aldri tenkt på å gå ut i skogen for å plukke nøtter:)

  SvarSlett
 6. Vett du at da jeg var liten og bodde på landet, da plukket vi også disse nøttene. Men vi la dem i trekasser lagvis med høy og nøtter inni mellom. Slik skulle dei ligge til ut over høsten slik at dei ble "modne".Dei blir mørkere brune da, etterkvart som dei tørker...Det var bestefaren min som lærte meg dette. Det var slik dei gjorde i gamle dagar har han fortalt meg....å disse "modne" nøttene sparte dei til jul og hadde som julenøtter. Kunne ikkje gå å kjøpe nøtter til jul på rema`en da... Jeg har prøvd dette i sammen med ungane mine...:-) Bør prøvast!!!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!