søndag 9. november 2008

Syk pike...

Det skulle vere husbonden sin dag i dag. Eg og ungane skulle stå tidleg opp og bake rundstykker, medan far fekk sove. Vi skulle leite fram dei heimelaga korta og overraske han med kaffi og frukost på senga. Han skulle verte overstrøymande glad og fortelje ungane at han er den heldigaste pappaen i verda, og så skulle alle innta dobbeltsenga og kose vekk heile førmiddagen. Det vart ikkje slik.

syk pike1 

Eit uvennleg magevirus sende meg rett til køys i går kveld, så no ligg eg åleine i dobbeltsenga og synest synd på meg sjølv. Dei to eldste ungane er i trygg forvaring hos besteforeldra (som forøvrig alltid kjem som reddande englar når foreldra ligg rett ut), og veslesnuppa har pappaen heilt for seg sjølv. Dei har sove på det rosa prinsesseromet i natt, mest for å begrense skadeomfanget og halde dei unna den umiddelbare smittefaren.

Planen var at heile familien skulle ut å gå tur i dag, og så rett heim og tilberede deilig pinnekjøt til middag. No ligg kjøtet i frysaren og veslesnuppa og pappaen er ute og trillar tur åleina. Eg kjenner meg litt betre enn eg var i natt, så kanskje eg kjem meg på beina i løpet av dagen.

Visste du forresten at jenta på biletet fekk 25 øre av Edward Munch som takk for at han fekk teikne henne?  Eg kjenner meg litt som henne i dag; sjuk, elendig og fullstendig uinteressert i livet utanfor soveromsveggane. Ho var heldig og fekk 25 øre, eg er heldig og har ein mann som passar på meg med tørre knekkebrød, cola og trøystande ord.

Trur eg skal opphalde meg ei stund til i isolatet og ta turen innom alle dei oppdaterte bloggane og legge att kommentarar. Må prøve å gjere det beste av situasjonen....

Får håpe dei fleste har eit betre søndag enn meg, og at fedre og bestefedre vert heidra i dei tusen heimar!

HA EIN STRÅLANDE SØNDAG!

19 kommentarer:

 1. Neimen uffda.........stakkars deg!!
  Det er grusomt når det står på men heldigvis ganske fort over!!
  Så synd med pinnekjøtt middagen.....dere får ta det igjen en annen dag!!

  nei jeg har aldri kokt kraft på rusket......her går det i bosset eller tilbake til sjøen!!

  Ha god bedring til deg!!

  SvarSlett
 2. Det var da kjedelig å høre at du ligger sjuk. Men enkelte ting rår man vel ikke alltid over. Farsdag-greit nok, men når mor ligger sjuk, er det godt å ha en far som styrer dagen... lell.. Poenget er at du tar tida te hjelp å kjem dæ på føtn etterhvert....Go bedring hilsen fra nord....

  SvarSlett
 3. Stakkars deg! Ønsker deg god og rask bedring. Klem

  SvarSlett
 4. ÆSJDA!!!
  Detta hørtes ikke mye trivelig ut, sender deg en god trøsteklem Tove...
  Hørtes veldig fornuftig ut å ta seg en bloggerunde, hjelper sikkert også :o)(fnis)

  Vibeke

  SvarSlett
 5. Stakkars deg!!
  Håper det går fort over og at du e på beina igjen snart.. :)
  Kjekt om du stikk innom butikken..skal nok kjenne deg igjen fra bildet ;) (hvis ikke så må du si fra...) Lørdagen har jeg åpent til kl 15 :)Men det er bare å ringe hvis det passer bedre senere..bare gi meg litt varsel på forhånd..
  God bedring til deg!!!
  Klem Anne ;)

  SvarSlett
 6. Nei og nei og stakkars Tove. Dette var ikke bra....men det går jo over, og husbonden er sikkert klar over dine god etanker for farsdagen, det er jeg sikke rpå...han kjenner deg mye bedre enn meg... og jeg vet du ville gjort alt som står i din makt for at HAN skulle ha en fin dag!
  Det er pinnekjøtt på kok her i huset...nittenåringen som koker middag idag. Han kan hvis han vil!
  Men utover DET, så er dte ingen store greier... mannen min fikk en after shave balsam av meg, men det var mer tilfeldig, hadde AVERA party her om dagen :)
  Denne dagen kan være fin, men den kan være veldig trist også, og en dag man ønsker skal gå FOOOOOORT...
  det er ikke artig for dem som er uten sine egne barn idag og som slett ikke hører noe fra hverken dem eller mor deres... Så... farsdagen DIN er ikke den verste. Tenk over det mens du hviler og kommer til krefter igjen.
  Ha det godt, jenta mi og god bedringsklem fra meg. Er IKKE redd for å bli smitta :)

  SvarSlett
 7. huff og huff...stakkars deg!!! håper det går fort over, og ikke smitter resten av familien...
  kaka er knallgod...men egentlig best uten krem i midten;) den er MEKTIG!!!

  håper dagen din blir bedre etterhvert:)
  god bedring-klem fra tara;)

  SvarSlett
 8. Huff da, ønsker deg en god og rask bedring. Det er vel typisk deg, mens du ligger syk ønsker du alle andre en strålende søndag.

  God bedring klem

  SvarSlett
 9. Hei kjære deg! detv hørtes ikke noe særlig ut, å ligge til sengs...Håper du blir frisk snart!
  Også takker jeg for en skikkelig koselig hilsen på bloggen! Det var en fin start på dagen, å lese så hyggelih kommentar! Jeg legger deg også til, så blogges vi! :) Koselig å lese om andre småbarnsmødre synes jeg! Hadde i utgangspunktet tenkt til å holde meg til interiør, men når hjertet svulmer over av kjærlighet og stolthet over de små, MÅ jeg jo bare legge litt ut om de også :)

  Ha en så god Søndag som du kan, også må du ta vare på deg selv.. Klem!

  SvarSlett
 10. god bedring!!
  Slikt brukar heldigvis å gå over fort!!! MEN kjedelig er det når en føle seg så dårleg. Får håpe du kjem deg, og får ein fin avslutning på dagen i allefall!!

  Monica

  SvarSlett
 11. neiånei så trasig...
  stakkar deg!!~~'~'~

  ja det blir koselig med nye julegardiner,- her må dei gså opp på kjøkkenet når advent starter....

  her feires ingen farsdag i dag, pappa`an er på jobb i danmark...
  men vi småputler med tanke på julen... gleder oss¨~~
  minstejanta lager adventskalender til storesøstra ( som har flytta ut)
  den er fin, tome stikkedåser, perler til knotter på kvar skuff, notepapir rundt...

  ha ein fin dag,håper du blir bra og kjem deg ut av senga...

  SvarSlett
 12. Så kjipt da, fars dag eller ei! Riktig god bedring til deg lille ven! Klem

  SvarSlett
 13. Tusen takk for det,Tove! Det kommer seg...:-). Huff,omganssyke er virkelig ILLE,stakkars deg!!! Syk pike hadde vel tuberkulose så hun burde da minst fåt en krone.. God bedring,håper resten av gjengen slipper! Klem

  SvarSlett
 14. Å NEI!!!
  No vart eg veldig lei meg Tove! Kan det vere i mitt hus du har fått i deg smitte?! Eg som ærleg og oppriktig trudde at viruset hadde forlete oss, symptomfrie på andre døgeret, nedvask og spriting over alle tenkjelege smittekjelder... Dette var trist å lese Tove, og eg beklagar SÅ mykje om det er vi som gjer at du ligg rett ut:(
  Eg ynskjer deg snar og god betring og kryssar fingrar for at dine kjære ikkje vert smitta!

  SvarSlett
 15. Offa mej, stakkars deg!! Absolutt det verste som fins dinna sykja der!! Du må ha god og rask bedring, så kryssar eg fingrane for at resten av gjengen din slepp unna!

  SvarSlett
 16. Har vorte lite blogging med meg siste tida ja, men no har eg fått meg "ny"(bruk men nyoverhalt og oppdatert, går visst i gjenbruk hos meg hehe) og da kan eg sitte godt med den på fanget. Så bra att du fekk deg slik ei flott veske, her har nakke og rygg vore fullstendig i streik ei stund så har ikkje vorte mykje sitting ved symaskin eller datamaskin. Håper at du blir fort frisk, heldig som har ein mann som kan ta over og stelle for deg når du ligg sjuk. Kryssar fingrane for at resten av familien held seg friske. Desutan har vel far nytta dagen til det den handlar om, å være far:-)

  Visste foresten ikkje at Linda var søster di, den filmen har snurra mange gangar i videomaskina her hos oss. Tryggve kjenner eg, og brødrene hans, han gjekke i klasse med bror min som også så vidt er med som statist i filmen.

  SvarSlett
 17. Uff så trist da!! Ønsker deg godbedring.

  klem fra Gamlå

  SvarSlett
 18. En stor god bedring klem herfra! Er det en slik forbigående sykdom som ikke er morsom å få, så er det hvertfall omgangsyken... Godt du har en slik god mann som tar vare på deg da, så får man heller ta igjen farsdagen og gjøre litt ekstra stas tilbake når man blir frisk igjen :)
  Takker for koselige kommentarer inne på bloggen min! Så bra, for da fikk jeg oppdaget din også. Legger deg til hos meg, og jeg ser du har mottatt awarden "min" fra Lavendelheimen, men alle gode ting er 3- så da får du den fra meg også ;)
  Med ønske om god bedring og god ny uke! Kjærlighet fra Lavendelheimen.

  SvarSlett
 19. Hei Tove:)

  Tusen takk for hyggelege helsingar. Huff, desse magevirusa er nok trasige greier. Håper du er på beina fort og at ale andre held seg friske:) Hadde en kjempefin søndag i barnedåp, det er så sjeldan alle er samla. Savna jenta mi der, men nå har nedtellinga starta. Berre 1 mnd att:)
  Klem Lill

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!