lørdag 19. juli 2008

Blåbærtur og luksusproblem!

Vi er heldige som har fantastiske turområder i umiddelbar nærleik. Det betyr at vi kva tid som helst kan sleppe det vi har i hendene og ta pause frå travle kvardager for å ta oss ein snartur i skogen. Blåbærturar høyrer sommaren til, og det er viktig å ikkje fortelje nokon kvar ein finn dei beste tuene... Så i all løyndom lista vi oss avgarde i går! Luksusproblemet oppstod då eg skulle velje ut bileter til dette innlegget. Blant mange vakre motiv var det vanskeleg å velje vekk bileter, så eg tok med alle! Sjå kor kjekt vi hadde det!

Ut på tur, aldri sur!

"Finn eit strå, og træ dom på..."

Ting, tang, tue..... Ein nøve blåbær i mjuke, gode barnehender!


Ein må ha tolmod og konsentrasjon for å få på alle blåbæra!

Kvar vi fann denne fantastiske blåbærstaden er sjølvsagt ein godt bevart løyndom, men kan røpe at dette var utsikta frå tua eg sat på..... Lokale kjentfolk som kjenner seg att???
Ida laga mange strå! Det var viktig å ha med seg litt på heimturen. Vi skulle nemleg oppom bestemor, som hadde lovt oss ferske vafler!
Kan ein ha det betre...???
Ein liten blåbærkvast fekk vere med heim, slik at syskenbarnet Frida skulle få plukke seg nokre bær. Det er ikkje det same å få dei ferdigplukka, veit du!
Alle gode ting kjem til ein ende, så også med blåbærturen vår. Det er aldri kjekt å setje seg i bilen etter slike flotte naturopplevingar. Då var det godt å vite at vil skulle til bestemor og ete vafler. Onkel var på besøk og fekk også ein liten blåbærkvast med Ida.
No lengtar vi berre etter neste blåbærtur. Då tek vi nok med oss bøtter og spann, for naturen har skjenka oss mykje bær i år. Om ein berre veit om rette stadane....

3 kommentarer:

 1. Det ser ut til at du / dere har hatt ein fine blåbærtur
  Eg har også vert på tur i skogen idag . på jakt etter kuer - fant ingen - ei heller blåbær
  Men krekling og masse molter som nesten er moden
  Go helg
  Smil fra monika

  SvarSlett
 2. Hei! Så flotte bilder fra blåbærturen, skjønner godt at du ikke klarte å velge:) Men det var bare greit, for da fikk vi se alle de fine bildene:) Blåbær er så utrolig godt, og sunt! Vet ikke om jeg får kommet meg ut i skogen i år (heller...) men har ihvertfall planer om å kjøpe når det er bondens marked i byen! Ha en fortsatt god helg! klemmer fra silje.

  SvarSlett
 3. VOLDSOMT TIL HYPPIGHET PÅ BLOGGINNLEGGA DINE DER UTE....HER VAR DET MYE Å LESE!!! Herlig!!!

  Hvor på Moa fant du alt det fine da?? Var der såvidt på torsdag, men fant ikke noe jeg da.....

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!