lørdag 16. juli 2011

…om interiørkamuflasje og ville orkidèar!

Det er no ein gong slik at stova er like mykje ungane sitt som rom, som det er mitt rom. Eg må ha litt nips og naps rundt meg for å trivast der, nokre gode blad, favorittboka mi, eit strikk og stearinlys. Masse stearinlys. Ungane vil ha spela sine, DVD’ane, Playstation, Nintendo og andre duppedittar innanfor rekkevidde. Sistnemnde artigheiter har stort sett vorte liggande å flyte litt overalt; utan system og utan orden. Til slutt kjøpte eg ei korg som dei kunne putte alt i (om som sjølvsagt passa inn i interiøret, hi, hi…).

IMG_0947

Eg var likevel ikkje nøgd.. Det såg framleis uorganisert ut og vart fort rotete.

 Men så….

IMG_0941

Eg la over eit strikkapledd (ikkje heimelaga…) og då ser det plutseleg ut som om eg har ei korg full av mjuke, gode tepper! Ungane plukkar ut det dei vil ha og slengjer på att teppet!

IMG_0932 copy

I går kom ungane heim etter å ha vore på hytteovernatting i lag med besteforeldra og frøken snupp kom sjølvsagt heim med blomar i handa! Sjå dei nydlege orkidèane dei hadde funne! Desse veks vilt i skogen og eg er ikkje sikker på kva som er det eigentlege namnet deira. Men så utruleg nydeleg….

IMG_0938 copy

Dei får stå på skjenken i stova i lag med dei andre blomane ho hadde plukka.

Heilt på tampen har eg eit lite tips til alle som har blomsterplukkande ungar; kjøp små, billege vasar som du kan putte blomane i. Av erfaring veit eg at stilkane ofte er korte og då må ein ha noko som er lite nok. Du kan også bruke glas frå babymat, tomatpurè, små sylteglas etc. Uansett; ta godt vare på desse blomane som har vorte plukka med store mengder kjærleik, stort engasjement og masse barnleg glede!

4 kommentarer:

 1. Flott kamuflasje:) Jeg har brukt mye opp gjennom årene, men på en eller annen måte havner de tingene du nevner uansett tilbake på stue og spisebord. Ungene, (store er de og), gidder rett og slett ikke å legge dem på rett sted, om det er i skap, skuff eller kurv. Ender i masse kjefting og sure miner fra fra meg, men det går rett gjennom hodene deres;) Nydelige blomster, og flott tips med de små vasene. Likte veldig godt koppen din, akkurat passe størrelse, og flott farge. Sommerhilsen fra meg:)

  SvarSlett
 2. Det var fin kamuflasje :) Det blir masse ting som havner på stua når man har lekende barn - så det er bra å ha smart og dekorativ oppbevaring til å legge det i når leken er over.

  Jeg var innom Ørsta glassmagasin i går. Koko er enda finere i virkeligheten:) Kjempefine blå- og grønntoner bla. Skjønner at du har falt for det.

  Ha en strålende lørdag - her skal soling og luking kombineres :)

  Moccamamma:)

  SvarSlett
 3. Kjempe fin måte å "gjemme" bort spillene på ... :O)

  God søndag,
  klem Fredrikke

  SvarSlett
 4. Dette var ett godt tips synst eg. Flott blev det ju og :)

  Det der med korte stilka er eg enig med deg i. Ikke alltid eggeglass er det beste heller :)
  Ska ta en kik på butikkane om eg finner noe småglass å bruke.
  Takk for tipsen og de flotte bildene.
  Klems Synnöve.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!