Eg har trudd at det må vere supervanskeleg å lage sine eigne knekkebrød. Oppskrifter har florert i Blogglandia lenge, og rett etter nyttår tok eg sats og prøvde meg!
Vesle frøken tre år var sjølvsagt sjefsbakar! Ho fylte i litermålet og blanda alle ingrediensane før vi til slutt slo over vatn.
Dette er oppskrifta vi brukte:
4 dl havrekli
2 dl store havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
2 dl grovsammalt rug
1,5 ts salt
8 dl vann
Forvarm omnen til 160 grader.
Bland alle ingrediensane. La røra svelle eit par minutt.
Fordel røra på to steikebrett kledde med bakepapir. Stryk røra jamt utover med slikkepott. Pass på så knekkebrøda ikkje vert for tjukke. PS! Det kan vere godt å strø litt maldonsalt over knekkebrøda før steiking, men då er det lurt å kutte ut saltet i røra.
Set begge bretta med knekkebrød i omnen. Dei skal steikje i totalt 80-100 minutt. Det er supert å bruke varmluft!
Viktig: Etter ti minutt tek du bretta ut av omnen og rutar opp knekkebrøda i passe bitar. Bruk pizzahjulet.
Følg også med undervegs i steiketida og la evt bretta bytte plass.
Eg lot dei tørke med steikeomnsdøra på gløtt siste 12-15 minutta av steiketida. Dette for å hindre at dei vert for godt steikt og for at all fukta skal sleppe ut.
Bryt knekkebrøda i frå kvarandre og avkjøl på rist. Oppbevar i tett boks.
Knekkebrøda kan serverast med alt mogleg slags pålegg! Ungane vil helst ha kvitost og brunost, eg likar best skinke, kvitost, tomat, agurk og salatblad, medan husbonden gjerne et makrell i tomat på knekkebrøda! Eg er oppteken av at flest mogleg fargar skal vere på tallerkenen når ein et mat, så også når ein et knekkebrød! Når eg lagar kvelds får ungane som regel oppskora frukt som tilbehør, og agurk, paprika og tomat til å pynte skivene eller knekkebrøda med.
Knekkebrødoppskrifta fann eg på bloggen til Hanne. Takk for lånet!!!
Her i huset blir det fargerike knekkisar til kvelds – kva likar du best å ete til kveldsmat?
Desse såg gode ut..
SvarSlettmå prøvast ein dag forma er betre, berre snufs og host med meg no..
Hei :) ja hjemmelaga knekkebrød er kjempe godt.. ligna veldig på min oppskrift dette... og de lager jeg av ofte.. jeg spiser disse hjemmelaga knekkebrødene ofte både til forkost og kvelds jeg da.. gjerne med ost på og litt pynt vis jeg får det i meg.. mannen i huset er også veldig glad i disse knekkebrødene.
SvarSlettJeg steker mine knekkebrød ALLTID i varmluft... og setter et brett øverst og ett nederst... bytter om etter halvgått steketid. Ruter de opp før jeg steker di jeg da... nam nam.. kjempe godt :)
Klem
Supergodt med heimebaka knekkebrød og oppskrifta er omtrent den same som mi. Har alltid ei boks heimelaga knekkebrød ståande og vi et dei til frukost kvar dag.
SvarSlettEtter at eg har begynnt å lage desse er det heilt uaktuellt å kjøpe ferdig....dei er jo ikkje på langt nær så gode:-))
jannetove
Så hyggelig at du lot deg inspirere!
SvarSlettFørste par pulsvarmere er ferdige, jeg har allerede kjøpt garn til et nytt par, så nå er jeg i gang med julagaver 2011 :)
Jeg falt superpladask for Kashmir Alpakka - et herlig garn. Takk for at du viste vei!
Pludrehanneklem
Hei Tove.
SvarSlettFor en herlig oppskrift på knekkebröd.
Eg bruker bake knekkebröd sjöl og det er så godt og enkelt.
Har aldrig prövd denne oppskrifta da.
Har en annen en. Den er slik:
50 gram gjær.
5 dl vann
2 tsk salt
1 tsk fenikkel
7 dl rugmel
ca 5 dl hvetemel
Bland gjær og vann (37 grader) sammen.
Tilsett salt og krydder, rugmelet og det meste av hvetemelet.
Trenger deigen mere hvetemel så ha i det.
La deigen heve i 40 minutter.
Ha steikovnen på 250 grader.
Kna deigen og del den i 12 biter.
Kjevle deigen meget tynt på ett godt melet bakebord. Så tar du en kruskjevle på slutten. (sån du får mønster med)
Steik i ovnen direkte i 5 minutter. Skal ikke heve før du steiker.
Men la dem få noen minutter på slutten i ovnen før ellers blir dem myke.
Eg bruker å legge dem på steikeplata på slutten og la dem få en 10-15 minutter med åpen dør. men pass på så dem ikke blir svidd.
Knasende gott med ost på :))
Kos deg nå med knekkebrødspisingen.
Klem Synnøve.
Bakes i dette øyeblikk! Takk for inspirasjon! Og så var jeg besøkende nummer 228899! (Tallautist...)
SvarSlett