søndag 28. september 2008

...man har en stek i ovnen!

I dag er eg skikkeleg husmor og lagar lammesteik til familien! Vi har hatt den liggande i frysaren ei laaaaang stund, og pga min aversjon mot lam har det liksom aldri vorte noko lammamiddag av den - før i dag! Eg har invitert familien Hole-Tafjord på middag, så dette vert nok ein flott dag!

009

002 Som tidlegare sagt er eg slettes ikkje glad i lam, men med godt tilbehør kan det til nød gå. I dag skal eg ha soppstuing, rosenkål, grønne marinerte oliven(!), rødvinssaus  og fløtegratinerte poteter som tilbehør. Det med oliven er kanskje litt uvant, men det var noko eg las i ei kokebok ein gong. Vi får prøve og sjå om det er ein god kombinasjon!

Eg har sjølvsagt karbonader i bakhand til pyser som meg....

Etter middag er vi inviterte ned til mamma på kaffislabberas. Då måtte eg sjølvsagt lage ei kake - det er alltid kjekt å ha med seg noko når ein vert inviterte på besøk. Kaka eg har laga er ei slags iskake, eg har berre kalla den "Torill spesial", etter ein fantastisk kollega av meg. Denne kaka lagar ho kvar gong ho har ansvar for fredagskos på jobb, og den er alltid like populær!

 015020

Dette treng du: to pakkar fløte som du piskar til krem ilag med to ss melis. Bland i ein pakke vaniljekrem og to pakkar knust pikekyss. Bland alt.

039 052

Hell halvparten av blandinga i ei kakeform og legg på eit lag med frosen bær du måtte foretrekke. Legg siste laget med krem, dekk med plastfolie og frys. Pynt med litt frosen bær før servering. Må sikkert stå i frysaren i nokre timar.

046

048

Denne gongen brukte eg årets blåbær og bringebær til å sette prikken over i`en på kaka.

No er det berre å vente på middagsgjestane!

PS! Tittelen på innlegget er henta ifrå boka "Herman" av Lars Saabye Christensen. Når vesle Herman kom bort i ubehagelege situasjonar som han raskt ville stikke av ifrå, eller når han ikkje ville seie til nokon kva han skulle,  sa han berre at "...man har en stek i ovnen". Dette utrykket brukar eg ofte, det har av ein eller annan grunn vorte eit av mine favorittutrrykk! Dersom du har gode uttrykk som betyr mykje for deg, oppfordrar eg deg til å ta turen innom denne bloggen og vere med på feiringa av blogginnlegg nr. 100!

13 kommentarer:

 1. deilig middag Tove, hos meg er heller ikkje lam noko favoritt og eg har difor svineribbe i omnen. Gler oss til skikkeleg deilig sprø svor.
  Til kaffi må det bli hermetiserte plommer og krem.
  Ha ein super søndag med nysnø på nivane og kos dokke. Her har vi allereie fyrt opp i omnen:)

  SvarSlett
 2. Deilig middag du skal ha i dag:o)
  denne kaken skal jeg kopiere......Liker best å lage kaker som ikke skal i ovnen!! Dette er jo snadder!!
  Ha en fin søndag og kos deg med gjester!!

  SvarSlett
 3. Å, eg er glad i lam, synest det er kjempegodt eg. Men i dag blir det kyllingfilet.

  Den kaka var snerten og såg skummelt god ut. Skal prøve den ein dag. Supert med slike som dei "glutenfrie" også kan ete (far min..)

  Lukke til med middagen!

  SvarSlett
 4. Så deilig middag og dessert du lager. Mmm, så virkelig godt ut. :) Kos deg med besøket.

  SvarSlett
 5. Jeg er en av dem som synes lam er kjempegodt så her løp tennene i vann. Kaka har jeg virkelig lyst til å prøve, den så helg nydelig ut. Det ligger en overraskelse til deg i bloggen min

  SvarSlett
 6. Dette såg godt ut Tove! Både middagen og kaka:)
  Eg ynskjer deg ein fin søndag med god mat og familien i fokus:)

  SvarSlett
 7. Jeg måtte bare innom når jeg så overskriften på innlegget ditt, jeg tenkte på Herman med en gang, og på slutten av innlegget så viste det seg at du også har det som favorittutrykk, mee too! Jeg husker ikke om jeg har lest boken men jeg har i allefall sett filmen og det var en av de første norske filmene som jeg synes var bra. God middag! Og kaffeslabras, Kaken fristet veldig

  SvarSlett
 8. Heia. Jeg sitter her og skriver av oppskrifta på kaka di....Tenkte at jeg kunne lage denne nå i ettermiddag. Vi har hatt fårikål til middag i dag,som ganske mange andre rundt om i dette landet tenker jeg. Jeg elsker kaker med bær og frukt i, så dette er midt i blinken for meg. Tusen takk for at du deler oppskrifta med oss. regner med at middagen din ble herlig ;-}

  SvarSlett
 9. Håper du har fått i deg lammet uten altfor store problemer :-). her venter fårikålen...

  Den kaka ser bare helt fantastisk ut og den skal prøves!

  Klem Torunn

  SvarSlett
 10. DEN KAKA BLIR PÅ MANGE KAFFEBORD FRAMOVER. JEG SKAL OGSÅ PRØVE DEN. MEN DU FÅR JO SÅ FINE BILDER, AT UANSETT HVA DU VISER OSS, SÅ SER DET HIMMELSK UT.

  Huff, bokstavene ble så store, men jeg skal ha kaffe, så jeg har ikke tid å viske ut....
  Ha en fin kveld, kjære vennen min!

  SvarSlett
 11. Terje meiner vel kanskje at fuglane klarer seg sjølv der ute på solkysten!!?! Nei, vinteren er IKKJE den same utan fuglane utanfor vindauget :-)

  SvarSlett
 12. Tusen takk for nydeleg middag og supert selskap i dag! Sitat Ingebrikt: "Ho Tove e flink til å lage mat, bedre enn du mamma!" Så der fekk du den! Resten av familien er også samd i det. Takk igjen,og ha ein fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 13. Den kaka hørtes berre fantastisk ut. på laurdag har vi dobbelbursdag i huset, då skal denne kaka stå på kakebordet.
  Det ligg noko til deg på bloggen min

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!