onsdag 6. mai 2009

"Man tager hva man haver"-middag!

Fekk så lyst å dele eit fantastisk enkelt og supergodt middagstips! Det er ingenting som er kjekkare enn ein middag du kan lage i ein fei , med dei ingrediensane du måtte ha for handa! Eg skal ikkje skryte på meg å vere arkitekten bak dette påfunnet, det er søskenbarnet mitt Else Marie, som har introdusert meg til denne retten. Ho serverte dette då vi var på klubb sist, og eg kan love deg at det var populær klubbmat!

Det du treng er stort sett ingrediensar du stort sett alltid har i kjøleskap og frysar. Hovudingrediensane er poteter, gulrot, løk, kjøtdeig og buljong. I tillegg kan du sjølvsagt putte det du ellers måtte like opp i gryta.

007 

Skjær poteter og gulrot i terningar. Samstundes set du på ei panne med vatn og har i mørk buljong (til 2-3 liter vatn treng du 6-9 ts buljong). Ha grønsaker og poteter i gryta når vatnet har kokt opp, skru godt ned slik at det ikkje fosskokar. La det gjerne småputre på svak varme.

009 

Så finhakkar du løken og steikjer den i litt smør i steikepanna til den blir mjuk, brun og fin! Tøm alt i steikepanna rett i gryta ilag med grønsakene.

010

Brun kjøtdeig i litt smør. Krydre kjøtdeigen med pepar og ørlite salt.  Tøm alt saman opp i gryta ilag med resten. La suppa småkoke til grønsakene og potetene er ferdigkokte - det går fortare enn du trur! Prøvesmak før du serverer, det kan hende du må krydre litt til.

014

Denne herligheita serverer du med flatbrød eller kvitløksbrød - alt etter kva humør du er i!

VELBEKOMME!

(Og til dei som måtte lure; NEIDA, eg har ikkje sitron i denne retten!!! Hi, hi...)

 

11 kommentarer:

  1. Nesten samme retten fortalte min svigerinne om for ikke lenge siden, men da skulle det brukes ferdig lapskausblanding. Veldig enkelt og greit. Har ikke forsøkt ennå, men det høres nå skikkelig godt ut.
    Ha en flott onsdagskveld!

    SvarSlett
  2. oo nammnamm - denne må jeg prøve ut en dag ! Her i huset er det ofte at middagen må lages i en fei !
    Takk for oppskrift - tror jammen jeg skal prøve den ut på gjengen min imorgen jeg ! ;)

    Ellers- et nydelig bryllupsbilde av dere lenger ned her - et flott par dere er !
    Ha en fin vårkveld !
    hilsen fra L i Husrom & Hjerterom

    SvarSlett
  3. Takk for middagstipset, det skal nok utprøvast:-) Litt rar samansetning i utgangspunktet, men om ein tenkjer seg om så smakar det nok lekkert:-)

    I dag vart det pastasalat på meg. Har laga å mykje at eg har vel resten av veka...eller forresten, no ringde sonen og sa han ville ha, så då går det nok unna.

    Det ser forresten ut som om eg greier å legge inn ein kommentar hos deg, lenge sidan eg har fått det til no:-)

    SvarSlett
  4. Nam nam sier jeg,elsker supper!!

    SvarSlett
  5. Har sjøl hatt en sånn middag idag... tatthvajeghaddemiddag!
    En pakke kjøttdeig surra brunt i stekepanna (som har litt høye kanter ... en løk surra litt med, så en pakke kjøttdeigsaus, et parr poteter i terninger, en gulrot i små terninger, en boks mais, litt ananas,en halv paprika og litt matfløte og en skvett soyasaus....
    Med ris og salat .. PERFEKT!
    Takk for tipset ditt!

    SvarSlett
  6. Blei litt sulten her eg satt :-)
    Takk for tipset....

    SvarSlett
  7. Hei!
    Dette skal jeg prøve!
    Takk for godt tips!!
    God natt!

    SvarSlett
  8. Dette er nok snadder-mat. Min mor lærte meg å lage "hakkekjøtt-lapskaus" på omtrent samme viset. Men nå er det snart natt-mat som gjelder her om jeg ikke kommer meg i seng; god natt...

    SvarSlett
  9. mmmmmmmmm.....så nydelig ut!!
    Takk for tipset!!!
    Ha en fin dag!
    Klem

    SvarSlett
  10. Åh og eg som trudde du skulle lage brensnutt...
    Det er så godt...
    Men det såg ikkje verst ut dette heller...

    SvarSlett
  11. Det høyrest kjempegodt ut! Dette vil eg lage ein dag i veka som kjem.

    Fortsatt god søndag! :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!