fredag 31. oktober 2008

Oj, oj, oj - FOR EIN RESPONS!!!

Du hugsar kanskje innlegget mitt om refleksbruk.

011

I dag stod det på trykk i lokalavisa Møre Nytt, og du verden for ein storm det har skapt!!! Responsen har vore overveldande og dei fyrste SMS`ane kom tikkande inn allereie før eg hadde levert ungane i barnehagen. Telefonen min har  vore raudglødande i heile dag. Det er heilt tydeleg at dette var eit tema som rørte ved mange, og måten det var skrive på fekk kjenslene i sving.

Eg er rørt, stolt og uendeleg takksam for alle dei positive attendemeldingane eg har fått. Det viktigaste for meg har vore å formidle ein bodskap på ein slik måte at den vert lesen, hugsa og praktisert - eg vonar eg har lukkast med det!

013

Tusen takk for alle sms`ar, e-postar og telefonar. Eg har endåtil vore intervjua på NRK Radio (Møre og Romsdal)!!! Aller sterkast inntrykk gjorde likevel ein telefon frå ein mann som fortalde at han nettopp har vore i den situasjonen som eg har skildra i innlegget mitt. Det rørte meg å høyre den sterke historia som han kunne fortelje. Verst er det å tenkje på at ulukka kunne ha vore unngått om fotgjengaren hadde brukt refleks.

Dersom du ikkje har lese innlegget mitt bør du kanksje gjere det. Kanskje bergar det livet ditt?

23 kommentarer:

 1. Kära Tove!

  tack för den fina reklamen du gjorde om min blogg och utlottning.
  Du har vunnit ett tröstpris av mig. Så nu behöver jag din adress.
  Kram Bodil.

  SvarSlett
 2. Gratulerer!! sier nå jeg, både over inlegget og over at du kanskje redder liv!!

  Refleksvestene ble nok tatt frem igjen her også, og nå når det er blitt så mørkt om kveldene tenger en dem sannerligen også.

  nei, dette var arti Tove!!!

  Fin fin dag videre, og svev med skyene i dag også du, for du har fortjent det.

  SvarSlett
 3. Gratulerer, gratulerer og gratulerer igjen:0)
  Veldig bra at Møre Nytt ville trykke det, for det var skreve på ein sånn måte at det faktisk ikkje var til å unngå at ein måtte reflektere over og verte berørt av det!!
  Kjenner eg får gåsehud berre eg tenkjer på det enno, og det er BRA!! Det er sånne innlegg som gjer at ein tenkjer seg om to gøngar, Tove:0)
  Håpar ALLE tek det til seg, og at vi i kvels ikkje ser NOKON utan refleks, der dei går med sine mørke og skremande kostymer....

  SvarSlett
 4. Grtulerer Tove=) Ja du skriver så utrolig bra så dette fortjente du virkelig=)

  Et viktig tema du tar opp også=) SUPERT=)

  Klem Kerstin

  SvarSlett
 5. ....grådig gøy som vi sier her nede!!!! Heldigvis er det blitt lysere på morgenen nå, men om kveldene er det skummelt...!! Hurra for deg med et topp innlegg!!!! Ha en finfin Ørstadag!!! Klem :)

  SvarSlett
 6. Innlegget ditt om refleksbruk var veldig, veldig bra.
  Hilsen Kort&Søm

  SvarSlett
 7. jeg bøyer meg i støvet! Flott Tove, du er ei kjempe jente! Ønsker deg ei strålende helg. klem mona

  SvarSlett
 8. Gratulerer med innlegg både i avisa og lokalradioen. Så GØY og så BRA - historia di var både godt skrevet og utrolig viktig!!!

  Ønsker deg en flott helg!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 9. Gratulerer!
  Historien er utrolig flott skrevet og treffer en midt i hjertet.

  SvarSlett
 10. så utrolig bra!!!
  det trengs mye fokus på dette nå i høstmørket!!!
  åpna akkurat lokalavisa...ei dame ble igår kveld drept i fotgjengerfeltet på saltrød...så utrolig, utrolig trist!!!

  tusen takk for gratulasjon på dagen min...det setter jeg pris på:)))

  ønsker deg en trygg og god dag...
  klem tara

  SvarSlett
 11. Jeg blir rørt selv jeg av å lese dette. Flott at det har blitt lagt merke til.Det er et kjempeviktig tema, og du skrev det på en god måte slik at det blir lagt merke til. På skolen hos oss er det noen av foreldrene som går i bresjen for en stor refleksaksjon nå i begynnelsen av November.de har fått med politiet og andre på laget,så dette er noe som kommer til å bli lagt merke til ;-}
  God helg Tove.Klem fra meg.

  SvarSlett
 12. Det var eit innlegg som gjekk rett i ryggmargen - så flott at slikt vert fanga opp der du bur! Håpar det vert ei oppvakning for mange, for det er forferdeleg å ha kjensla av at du _nesten_ køyrde på nokon. Korleis kjensla er når "nesten" er vekke vil eg ikkje tenkje på.

  SvarSlett
 13. Heilt utrulig bra skrive det innlegget ditt,Tove!! Svært treffande!! Kan eg legge ein link på bloggen min til det innlegget?? så fleire får lese det? (e so fersk her,og usikker på korleis sånne ting fungera,så spør om lov for sikkerhets skyld:)
  Fortsett med skrivinga!! For eit talent!!
  Ha ei herlig helg!!!!!
  Mvh Rita Olene

  SvarSlett
 14. Så kjekt å lese at det flotte innlegget ditt fikk reise ut av bloggen og inn i radio og avis. Kjempekjekt for deg, og viktig for alle. God helg Tove!

  SvarSlett
 15. Føye mej inn i rekkene ta dei so lovprisa innlegget ditt om refleksbruk og konsekvensen av å ikkje bruke det...Stå på Tove. Ej e faktisk kry ta å få vere venninda di:)Skapbloggaren i Mosmarka:)

  SvarSlett
 16. Heisann!
  Det var so rart då det brennaktuelle innlegget ditt vart lese i radioen! ;) Sidan eg ikkje bur i "MøreNytt regionen", hadde eg ikkje lese det i avisa, men eg kjendte det straks att, då innlegget gjorde stort inntrykk! Du fortenar kvar SMS, kommentar osv!;)

  Helsing Elisabeth ifrå Søre Sunnmøre

  SvarSlett
 17. Ja, ikke noe rart! Jeg henta min kjære og ba han ette seg ned mens jeg leste høyt for han. Han er bussjåfør (i 40 år) og vet så godt hvor dårlig man ser fotgjengere uten refleks. Så han sa at ho tove burde hatt PREMIE for det innlegget. Bare så dumt det ligger skjult på en data, sa han...
  Men nå er det jo publisert! Flott!

  God helg til deg og dine skjønne.
  Klemmer fra sjåføren og meg.

  SvarSlett
 18. ...Så er du da også HELT spesiell flink med ord! Du må da være et forbilde for elevene dine?? Klem

  SvarSlett
 19. Hei:)
  Er så enig i fortellingen din.
  Jeg har lagt den inn på bloggen min, har selvfølgelig skrivd at jeg har "tatt" den fra deg? Er det i orden?
  Den sa så utrolig mye!

  SvarSlett
 20. Tove, du Tove
  Du er berre reint fantastisk!!
  Ser ovanfor at så mange er enige med meg.

  Du er så flink med ord!!

  Flott at du fekk det på trykk i avisa, ditt lærerike innlegg gir jammen ettertanke.

  Du er til stor inspirasjon, og suverent flink!!

  Eg bøyer meg for deg, kjære Tove!!

  Ønske deg ei riktig gode helg :)

  klem

  SvarSlett
 21. Hiv meg på her, du er utruleg flink å skrive, eg måtte lese det fleire gongar då eg såg det her på bloggen din for nokre dagar sidan.. Eg lagar ein link frå bloggen min til innlegget ditt eg, så får du seie frå dersom eg skal ta det vekk :) Det skal seiast at etter at eg las, gjekk eg rett ut i gangen her og festa refleks på alle jakkene våre, tusen takk for at du minner oss på det! :)

  SvarSlett
 22. Så bra! Ein stor takk til deg som minner alle på kor viktig det er med refleks, det kan redde liv!

  SvarSlett
 23. Bravo!!! Dette innlegget er det mange som skulle ha lest. Dette er også en av mine kjepphester. Det er så uforståelig hvorfor det er så vanskelig å få på seg en liten refleks. God helg fra Toten.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!