tirsdag 1. juli 2008

Sommarsymfoni i lilla!

Eg elskar lilla! Kvar sommar prøvar eg å få tak i så mange lilla planter og blomster som råd! I år er det så som så på hagefronten, men litt blomar finn eg likevel!Lilla "Dag og Natt" i krukke ved inngangsdøra. Desse er trufaste slitarar som
dukkar opp i same krukka år etter år.

Då vi tok over garden var vi så heldige å få desse nydelege blomane med på kjøpet. Dei blomstrar frå slutten av juni. Blomstringa varer i ca to veker. Har ikkje noko eksakt namn på dei, men har vorte tipsa om at dei liknar noko som heiter "Storklokke". Kanskje er det ein botanikar eller hageinteressert der ute som kan fortelje meg kva den heiter?

Eg var så heldig å få vere forlovar til mi gode venninne Gry då ho gifta seg 4. juli 2003. Bryllaupet var lite, privat og eineståande romantisk. Kan hugse at eg hadde plukka med meg slike klokker som vi pynta med til bryllaupsfesten dagen etterpå. Så sant det har gått an har eg overlevert henne slike blomar på bryllaupsdagen deira. Eit år var dei avblomstra og eit anna år kom bløminga seint i gong. Men i år ser det heldigvis ut til at det blir ein bugnande bukett!


Purpurea digitalis (trur eg), eller revebjelle er ei vakker plante! I gamle dagar var det ei medisinplante brukt til m.a. hjarteplager. Planten er giftig og eignar seg nok best utanfor rekkevidde for små barnehender. Sjølv om dei tek seg flott ut i ein vakker vase, synest eg nok dei er aller vakrast der dei høyrer heime, nemleg ute i det grøne! Dersom du ser nøye etter på biletet, gøymer det seg ei humle inne i eine blomen!


Er det rart eg trivast der eg bur?

5 kommentarer:

 1. Nei, DET syns jeg ikke! At det er rart du trives der du bor!
  Det er jo så vakkert, ser jeg.

  Flott at du stakk innom, jeg er så glad for nye bekjentskap... har invitert deg inn i Bestemors hus. Velkommen!
  Du har en flott familie og deilige unger... jeg er såååå glad i unger!
  Men vi høres, jeg må fly...skal innom hos sønn vår som har vært alenepappa to år. Han er glad de få gangene mamma stikker innom med et nybakt brød eller sånn... Ungene er mye hos oss! Men ellers er jeg ikke ofte innom der....
  Så i kveld har jeg LOVT å komme...
  Hilsen fra Nunne.

  SvarSlett
 2. STORKLOKKE:
  Latin: campanula = klokke, latus = bred, folium = blad.
  Tilhøyrer Klokkefamilien.
  Størrelse: Opp til 120 cm.
  "Flerårig. Stengel buttkantet. Nedre blad hjerteformet på lange skaft, øvre blad sittende, kvasstannet. Blomster opprette til noe nikkende, kortskaftet i hjørne av store blad, sitter i allsidig klase eller topp. Begerfliker smale og tilspisset, sprikende. Krone hvit , blå eller fiolett, håret på innsiden, 4-5.5 cm lang."

  SvarSlett
 3. Nei, det e'kje rart du trivast der du bor :)

  SvarSlett
 4. Her har vi botanikaren sin, veit du! Du imponerer med uant kunnskap, kjære syster!Takk for nyttig opplysning!

  SvarSlett
 5. Nå ja. Klipp og lim er ein kunst i seg sjølv!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!