tirsdag 26. august 2008

Småting???

Siste dagars lesnad av ymse bloggar, fortel meg at det er populært med utfordringar og små konkurransar for tida. Eg var sjølv med på ei slags utfordring på ein engelsk blogg, der ein rett og slett skulle skrive kva som var vår absolutte favorittsyssel på husmorfronten. Det var enkelt for meg å svare på det: eg elskar å henge opp kle! Tenk å få stå ute i frisk vind, kanskje eitt og anna solgløtt, med reine kle som luktar ubeskriveleg godt! Så i heile dag har eg gått og tenkt på ei utfordring eg vil gi til alle som les bloggen min, spørsmålet var berre kva problemstillinga skulle vere.....

oups

 

"GLED DEG OVER SMÅTING - DU FÅR MYKJE Å VERE GLAD FOR!",

seier skjønne, vesle Oups frå Hjarteplaneten. Og der fekk eg utfordringa som eg vil engasjere alle mine gode blogglesarar med!

KVA SMÅTING ER DET SOM GLEDER DEG ALLER MEST I KVARDAGEN?

Kvardagen vår er full av småting, nokre til irritasjon og ergrelse, andre berre til glede og undring! No vonar eg altså at eg med mi vesle og beskjedne utfordring får laga ein slags granskingsrapport over kvardagslykke!

Eg vonar mange legg att kommentarar på dette innlegget og er med på utfordringa. På søndag vil eg trekke ut ein av dykk som får ei lita overrasking av meg i posten!

HUGS Å SJÅ DET STORE I DET SMÅ!

24 kommentarer:

 1. Enig i den med klesvasken du! Men ej sette utrulig pris på å ete frokost ilag heile familien:) Og ein annan ting: Å pakke ut matvarene etter å ha gjort storinnkjøp. Ej nyte å ha kjøleskapet fullt:)

  SvarSlett
 2. Å hente post! Eg er av typen som gler seg som ein unge til julaftan, og kvar gong eg får ein pakke, eller til og med om eg har kjøpt noko sjølv, så klarer eg nesten ikkje til å vente med å pakke opp. - Og då veit eg jo kva som er inni...men det er det å få opne og gjerne sette i hop som er sjarmen. Sjølv om eg ikkje veit om det skal kome noko spennande i posten, er eg like spent kvar dag eg kikar i postkassa. Tenk om?? Andre fryktar vel rekningar, men det gjer altså ikkje eg.. (Dei fleste kjem på nettbank likevel,så...)
  Så det var mi kvardagsgreie...;-)
  Kjekt med ei slik utfordring, Tove!

  Ein annan liten småting er å vakne om morgonen av at Marius-guten min ligg og lagar god-lydar i senga si, fordi han prøver å nå tak i tåa si...;-)

  SvarSlett
 3. Hm....Den var i grunn ikke så vanskelig å svare på..
  Min hverdagslykke må være den lille kosestunden på kveldene. De kveldene jeg har energi til overs så jeg kan lese en bok eller fem sammen med guttene før de sovner, ja og kanskje jeg sovner selv. Begge guttene elsker nemlig bøker og lydbøker, men aller mest digger de å bli lest FOR. Så når kvelden kommer, og de er vasket og stelt,kommet seg under dyna og kjenner at dagen er over, så er det deilig å lese litt for dem. Gi dem noe som jeg vet de elsker, før de faller til søvn og drømmer seg bort. ...
  Da vet jeg at de sovner med et smil om munnen. Og DET gjør meg glad.

  SvarSlett
 4. Hmm...Eg likar som du å henge ut kle, men vel og merke ute for det er ingenting som slår den deilige dufta når ein skal ta dei inn etterpå! ( Her må eg legge til at eg HATAR å brette, så den oppgåva høyrer husbonden til ;O)
  Elsker å lage mat til mine store & små! Med tanke på at vi er 5 stykk matglade sjeler i dette hushaldet, blir det mykje matlaging!

  Eit lite tips til deg Tove. Eg ser at du likar balsamico eddik, har du prøvd balsamico creme? Det er rett og slett balsamico eddik kokt med sukker og litt tjukkare & søtare enn valig eddik. Kjempe godt! Egh brukte å koke det sjølv, men huset luktar så fælt når ein helde på med det, så gleda var stor då eg fant dette på spar ;O)

  Ha ein fine dag! Eg har fri og skal kose meg, rydde hus og anna kjekt ;O)

  SvarSlett
 5. Små hverdagsgleder? Det er lett :0) Det begynner med en gang jeg våkner, for da kryper jeg inntil gubben og får et nuss ;0) Ellers kan det være en fin sang på radion, en hyggelig kommentar fra en kollega, en sms fra et av mine store barn, og en kommentar på bloggen min :0D

  SvarSlett
 6. Åh, det er så mykje å glede seg over i kvardagen!
  Er einig i det som dei andre her nemner er kvardagsgleder.

  Kvar dag, gjerne fleire gongar om dagen, seier eg: "Ho mamma trenge!" Då kjem ein eller fleire av ungane bort til meg og gir meg ein "muff" (kan også kallast suss, men mine ungar seier muff:)), for dei veit at det er det eg treng når eg seier akkurat det!

  Dette gir meg stor glede! :)

  SvarSlett
 7. Hei, Tove:)
  For ei artig utfordring!!
  Det som gledar meg alle mest i kvardagen er når ein av ungane gir meg ein klem og seier"eg er så kjempeglad i deg,Mamma"
  Men på det jamne gledar eg meg over mange små og store ting. Eg vert så glad når Fredrik gjer framskritt på skulen, når ein av pasientane uventa gjer framskritt, når naturen viser seg fram det vere seg eit perfekt spunne edderkoppnett, ein fantastisk kveldshimmel m.m, å få tlf frå ei venninne ein ikkje har sett på ei stund, når gjestane set pris på maten ein har laga.... Nei, eg må visst gje meg, ellers vert eg sittande her å skrive i kveld;)
  Har mykje nytt på bloggen min, velkomen innom:)
  Klem

  SvarSlett
 8. De dagene da vi har fri, og kan spise lang, sen frokost (ungene kaller det go`frokost og bør inneholde kokt egg...)Tumle ukristelig lenge rundt i pysjen, og sitte sammen i pysj og se barnefilm eller frokost barne-tv. DET er koselig. Her for ei stund sia hadde vi en sånn søndag med "Redningsskøyta Elias" film maraton.

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 10. Elin sa;
  - Kvar morgon elskar eg å køyre forbi Statoil å tenke på at her kan eg blinke meg inn og fylle opp Statoilkoppen min heilt gratis! Men, kvar dag køyrer eg forbi og ventar til eg kjem i barnehagen, for der har eg så godt selskap attåt kaffien!

  SvarSlett
 11. Så nydelig det forrige innlegget ditt var, både i bilder og i ord. Fikk helt gåsehud jeg, og da er det bra da. :) Tenkte på flere steder i skogen som jeg bruker å gå.

  SvarSlett
 12. Her må ej berre prøve mej..
  Ei av mine "kvarnattslykker" er når Marta(2) kjem kravlande opp i senga mi,(frå si som er ved fotenden) kryp tett inn til meg for å varme seg og seier; "Ej e so lita ej" før ho i neste augelikk søv som ein liten stein.

  Unnpunnpøne

  SvarSlett
 13. Ei lita, men uendeleg stor glede må vel vere uoppfordra kjærleiksteikn frå ein av ungane, idèt eg skal gå ut døra til ein travel dag på jobb og ein av dei kjem styrtande med ein susse-klem!

  Og dei rolege og deilege kvardagsmorgonane før vi går kvar til vårt (takka vere mannen min!), ta ein kaffikopp medan ungane sysslar med småting etter frukosten og far i huset smører nista til minstemann. Godt samarbeid og god organisering :-)

  SvarSlett
 14. Dette blir nok et svar som "sporer litt av" det egentlig spørsmålet ditt Tove men allikevel så var det det som slo meg når jeg så utfordringen din :0)Det å kunne DELE gleden over alle disse småtingene i hverdagen er det som betyr mest for meg.Ikke selve øyeblikket(godt det også) men det å kunne fortelle om det til samboeren min eller en god venn.Eller at samboeren min kommer hjem og er helt i himmelen pga. noe han har opplevd og bobler over for å dele det med meg-dette er min største glede i hverdagen!Går sikkert ikke under kategorien småting men allikevel det som lå meg på hjertet.

  Klem

  SvarSlett
 15. Heia Tove
  Ja kvardagsgleda kan vere så mangt - og etter årstidene

  No er MIN kvardagsglede å følge kuene opp i beite - eller å hente dei ned igjen etter ein go lange dag med gra og full frihet

  se på alle dei flotte fine blomstene langs grøftekanten - lukte - plukke ein bukett
  Smake ei bringebær - dele ein bukett med guttongen - som vil dele den tilbake med mor

  Se på bloggen min - der vil du finne alt - i bilder og ord
  Ha ein fine dag Tove

  Smil fra monika
  som skal på foreldremøre - som også kan vel vere ein kvardagsglede - eller :-)

  SvarSlett
 16. Heisann.

  Jeg elsker hverdager, og lykke er alt fra et stearinlys på bordet til en klem fra min kjære. Småting i det daglige kan gi så stor glede at man kan undres over hvordan det er mulig...

  SvarSlett
 17. Kjære TOve!
  Tusen takk for de herlige ordene du skrev, blir så utrolig glad=) Jeg er en tålmodig sjel på noe. Og det var jo ikke meningen du skulle stresse. Det kommer når det kommer vet du=) Men selvfølgelig gleder jeg meg=) hihih

  Så til utfordringen din. Dette er ikke så veldig vanskelig syns jeg.
  Den første lille hverdagstingen jeg elsker 5 dager i uken. Jeg står opp, vekker mine kjære barn dekker frokostbord med tente lys. Og ungene står opp en etter en og spiser forkost sammen, En herlig start på dagen. Så er de de små turene i naturen sammen med mine voffser, alene eller sammen med venner. Ta godt vare på mine venner, som kan være en sms/tlf samtlae for å fortelel at jeg tenker på de. Og så gleder jeg meg til middagen, der alle er samlet og forteller om hvordan dagen har vært. dette setter jeg veldig pris på.

  Klem =)

  SvarSlett
 18. Skulle svare på spørsmålet ditt også, men det ble noe feil med blogger da jeg prøvde meg. Nå ser det ut til å være i orden. :)

  Hverdagsgleder for meg er:

  Å gå i skogen en fin sommerdag, kjenne at man er i ett med naturen, stryke over mose på en stein. Kjenne hvor myk den er.

  Å tenne lys en helt vanlig dag, mens tv-en viser en koselig film. Kjenne at det er herlig å se på de brennende lysene.

  Det er nok mye mer, men aller mest det å se de små detaljene, både i naturen og hjemme. Kjenne at man gleder seg over de.

  SvarSlett
 19. No syns systå at det høve sej å sitere DeLillos:

  Å ligge på et svaberg og bare være til, og kjenne solen varme i en luft som er så mild.
  Å vite at man ikke har behov for noen ting, nei bare kjenne gleden for alt som er omkring.
  Å vandre langs en blomstereng med han som du har kjær, hvor alt er nytt og duggfriskt etter vennlig regnevær.
  Å høre at han hvisker "jeg er så glad i deg", så kysser han deg kjærlig der blant gress og timotei.
  Å lytte til en stemme en stille sommerkveld, hvor tonen er så fin og myk og varm og sensuell.
  Å kjenne at du lever med alt som du har kjær, og vite han du elsker, han sitter der så nær...

  Det er hva jeg kaller en smak, av honning.

  SvarSlett
 20. Mi kvardagsglede er å krype under teppet etter middag... sove litt, av og til litt leeeenge, og så snuske i skapet etter noko godt.

  Takk for nydeleg sjokoladekake og godt pedagogisk samvære på Rjåneset!

  SvarSlett
 21. Kvardagsgleder er så herlege, og det er kjekt å bli mint på dei.

  Ein god klem av min kjære, eller å bli tatt godt i mot på trappa av vår kjekke pus varmar utruleg godt.

  Men det gledar også mykje når eg kjem heim til nyrydda kjøkken eller liknande, anten det er eg sjølv eller min kjære som har rydda tidlegare.

  Akkurat no gler eg meg stort til at min kjære er ferdig på jobb, så eg får høyre om hans dag.

  SvarSlett
 22. Hei hei Tove
  Hverdagsglede... hmmm det er så mangt!
  Men for meg er det å rett og slett våkne om morningen, og vite at du har en helt ny, lang, fantastisk dag foran deg med de en elsker over alt på jord!
  Min kjøre har vært alvorlig syk en periode(frisk nå!), og da lærer en virkelig å sette pris på de små & store gledene...
  Nå er jeg jo så heldig at jeg er hjemme i mammapermisjon, og da har jeg virkelig god tid å kose meg med alt av hverdagslige sysler! Alt fra å kose med de små, drikke en kopp kaffe av favorittkoppen, blogge litt, lese interiørblader og drømme seg bort, eller rett og slett stelle hjemme og glede seg til min kjære kommer hjem fra jobb, utrolig godt å savne noen og vite at de snart kommer inn døren :)
  Ha en riktig så flott helg til deg Tove, du har en fantastisk koselig blogg!!!

  Klem fra Siv

  SvarSlett
 23. Go kveld i stua!Ååå,det å se det store i det små er noe av det som gir meg mest glede her i livet.Og jeg synes så synd på de som ikke har evnen til å gjøre det...
  Jeg har nylig laget et lite(men allikevel stort)innlegg om det å se det store i det små på bloggen min.Det står under Lykken er...
  Ellers gleder bl.a.dette meg;Tryggheten i armkroken til min kjære,de nydelige smilene fra mine kjære barn,humlene som samler honning fra lavendelen min på altanbordet,fuglesang,lyden av ei elv som renner,nyvasketduften i huset når det er vasket med Durance sitt vaskemiddel med lavendelduft,en dusj,å kose med muskattpus på fanget mitt,Rubenvofsens glade og logrende hale....ååå jeg kan holde på i en evighet å nevne slike ting...heldigvis!
  Nattinatt,og sweet dreams ;0)

  SvarSlett
 24. Konkuransen er over...men eg deltar likevel...
  Eg sett pris på stille, lyse morgonar, med morgensol inn i vinduet og fredfull aleinetid for meg sjølv. Dei stundene nyter eg og er takknemlig for.
  klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!