torsdag 21. april 2011

Påske – ei tid for undring og forundring…♥

Som lærar byr påska på eit utal fridagar. Storeungane har skulefri og minstejenta har fått barnehagefri. Vi har tusla litt heime og gjort kjekke påsketing.

IMG_7862

For familien Flint betyr “kjekke påsketing” stort sett at vi har fri til å vere i lag. Kvardagane er så krevjande og fulle av gjeremål, så då er dei kjærkomne fridagane ei stor gåve.

IMG_7865

Vi har vore på badeland, baka, gått turar, vore ute, kosa oss i sofaen med kjekke filmar  - stort sett gjort akkurat det som har passa oss! Eg må likevel innrømme at der er ein liten bismak… Ikkje alle gler seg til dei mange fridagane. Det er ikkje alle som har så mykje å sjå fram til eller glede seg over. Ikkje alle har sine nære og kjære rundt seg, og mange er opptekne med arbeid andre stadar enn heime. Nokre vert råka av sjukdom og andre er opptekne med å klare seg gjennom sjukdom.

IMG_7871

Vi kan ikkje berge påska til alle desse, men vi kan kanskje bidra litt likevel. Send nokon ei melding, ta ein telefon, plukk ein bukett kvitveis til nokon du bryr deg om, ta med deg litt heimebakst og gå på beøsk eller send varme tankar til dei du ikkje kan nå tak i på anna vis. “Det hjelper då litt, nokre få forfrosne, at du er varm”!

IMG_7876

I dag har vi vore på besøk med ein familie frå Bulgaria. Dei inviterte oss til å vere med på bulgarske påsketradisjonar. Det er så utruleg spennande og givande å få lov til å oppleve andre kulturar på nært hald! Sjølv om dei bur i eit anna land enn heimlandet sitt, er tradisjonane knytt til høgtidene svært viktige for dei. På skjærtorsdag har dei tradisjon for å male påskeegg. Diana hadde fått tilsendt utstyr frå Bulgaria og det var utruleg artig å få vere med på dette!

IMG_7882

Dette var heilt annleis enn noko anna eg har vore med på før. Egg vart kokte i vatn og krystallar, for så å verte farga i spesielle fargeoppløysingar. Vi pynta med klistermerker og sjablongar, og vi limte på serviettar med eggekvite. Diana var så flink å forklare ungane kva dei skulle gjere og så fortalde ho om kva egga skulle brukast til. Det var ikkje lov å ete dei før fyrste påskedag, og då måtte ein “kampe” fyrst. Då skal familiemedlemmane slå dei kokte egga i mot kvarandre etter tur, og den som har minst skade på egget sitt vinn kampen.

IMG_7877

Det er så spennande å høyre om andre sine tradisjonar. Vi treng alle å utvide horisonten vår og fundere litt over korleis andre feirar høgtider. Tusen takk for ein utruleg kjekk dag i lag med deg og familien din, Diana!!! Vi storkosa oss alle saman!

IMG_7707 

Til slutt har eg ei lita oppmoding: Vi kan alle kan gjere litt for å bry oss om andre menneske i slike høgtider. Vanskelege ting har det med å verte forsterka i slike stunder og det skal ikkje mykje til for å snu ein grå dag til noko positivt!

♥♥♥

Gled nokon i dag!

GOD PÅSKE!

4 kommentarer:

 1. Vakre bilder og kloke ord!
  Så kjekt å få lære om bulgarske påsketradisjoner!
  Eggene ble kjempefine!
  God påske:)

  SvarSlett
 2. Godt du minner oss!
  Og flotte tradisjonar er det kjekt og nyttig å lære..

  God Påske!

  SvarSlett
 3. Så godt å komme inn hit en tur igjen! Lenge siden sist. Og som alltid gode ord og vakre bilder :) ønsker dere også en riktig god påske, med nydelige påskeegg og gode dager sammen. Stor klem fra Lavendelheimen.

  SvarSlett
 4. Så spennede med andre tradisjoner! Nydelige bilder og ord fra deg som vanlig!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!