På laurdagar skal ein ete vafler. Det har farmor lært meg! Vaffelrøre er som regel noko ein lagar utan oppskrift, og så smakar vaflene godt uansett! I dag har eg derimot nytta meg av ei oppskrift som eg fann på Matmons.net. Ingrediensane var dei same som eg brukar, men framgangsmåten var litt annleis.
Dette treng du:
10 dl kveitemjøl
3-4 ts bakepulver
2 dl sukker
litt vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
10 dl mjølk
4 samanvispa egg
300 g smør
Slik gjer du det:
Rør saman kveitemjøl, bakepulver, sukker og kardemomme.
Rør deretter inn mjølka.
Rør godt til røra er jamn og utan klumpar. La den stå ei stund så den kan svelle (15-20 minutt).
Tilsett deretter egg og smelta smør.
Alle konkluderte med at vaflene var særdeles gode! Av og til løner det seg å bruke oppskrift… Eg brukte litt mindre smør enn det som stod i oppskrifta. Dess meir smør du brukar, dess meir sprø vert vaflene. Eg likar dei best når dei er mjuke og gode. Pass på at du ikkje steikjer dei for lenge.
Vi åt vaflene med rømme og rørt bringebærsylte!
GOD LAURDAG!!!
Mmmmmmm! :)
SvarSlettHåper du får en fin helg videre!
Godklem
NAM!
SvarSlettHei :) så kjempe god ut disse vaflene:)
SvarSlettSelv tåler jeg ikke vafler fortiden... men kansje blir det bedre etterhvert..har ikke prøvd å lage de noe annerledes en jeg gjør til vanlig.. for vafler for meg er slik som du lager dem og ikke med grovt mel eller noe annet..
Ha en fin lødag videre :)
Klem
Å kjære vene, nå fikk jeg lyst på vafler!!
SvarSlettGod helg:))
Disse så gode ut - og jeg skal prøve den fremgangsmåten i morgen tenker jeg :) knekkebrødene jeg lagde etter inspirasjon fra deg ble utrolig gode, så da blir nok dette bra og :).
SvarSlettTakk for at du deler, og takk for fin blogg :)
Ååååå de så nydelige ut.....jeg er så lat at jeg bare bruker sånne ferdigposer med vaffelrøre....må kanskje slutte med det!!;o)
SvarSlettVi har spist søndagsvaffler i dag vi, med kanel i....de var kjempe gode, å så like god ut som dine!!;o)
Klem fra Linda!=)