I dag fekk eg ein uventa heimedag med frøken midtimellom. Ho var ikkje heilt i strøk og måtte vere heime. Då nytta eg høvet til å bake nokre julekaker. Her i huset bakar vi alltid American chocholate chip cookies til jul. Dei har ikkje for vane å bli verande særleg lenge i kakeboksa, for å seie det slik… Eg har brukt mange ulike oppskrifter, og dagens deig var nok eit nytt eksperiment.
Du treng:
225 g usalta smør
150 g kvitt sukker
160 g brunt sukker
2 store egg
1 1/2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
295 g kveitemjøl
200 g hakka sjokolade
Rør smøret mjukt med ein miksmaster. Tilsett kvitt sukker og brunt sukker, rør dette i omlag 2 minutt slik at alt vert godt blanda.
Rør eitt og eitt egg inn i røra. Tilsett så dei andre ingrediensane og rør godt. Bland i sjokoladebitane og rør litt til.
Du har no ei tjukk og god “deig”. Legg små klumpar på ei bakepapirkledd steikjeplate. Kjeksa vert passe store om klumpen er på storleik med ei stor valnøtt. Du lyt berre prøve deg fram! Av og til har ein lyst på kjempestore kjeks, og då må deigklumpen vere større!
Steik kjeksa på 190 grader i 12-14 minutt. Pass på så dei ikkje vert brende. Legg øyeblikkeleg på ei bakerist slik at dei får kjøle seg ned.
Legg kjeksa i ei kakeboks og gøym dei ein lur stad! Desse har det med å få bein å gå på…
PS! Dersom du vil ha litt variantar i kjeksa, kan du prøve eitt av desse tipsa:
- rasp litt appelsinskal ned i røra
- hakk opp valnøtter og tilsett i lag med sjokoladen
- bytt ut saltet med Maldonsalt
- hakk marsipan i små bitar og putt i røra
Kanskje du har eit anna godt tips???
Hei :)
SvarSlettDisse så kjempe gode ut.. oppskrift er skrevet opp og skal prøves en gang.
Ha ei koselig førjulstid og så håper jeg at ho er blitt i bedre form.
Klem
Denne julekakeoppskrifta er eg vaksen opp med - men uten at den har det fjonge utanlandske navnet...
SvarSlettMi mor laga desse kakene kvart år til jul og eg trur nok det var desse vi likte aller best - spesiellt om ho hadde i litt store klumper med sjokolade.
Vi kalla dei konfektkaker og det var denne boksa som vart gøymt best bort for oss ungane - kanskje ikkje så underleg:-))
førjulsheling
jannetove
De så skikkelig gode ut.
SvarSlettMå muligens bake de =0)
Hilsen Wenche
Mmmm. Jeg pleier alltid å lage ccc til jul. Men så kjekt med disse variantene du har med i slutten der. Det skal jeg jammen meg prøve i år! Takk :)
SvarSlettputt røde og grønne nonstopp på toppen før steking. De beholder farven og kjeksen blir julete å de på :-) kan også hakke resten i kjeksene som sjokokladebiter
SvarSlettBritt