tirsdag 30. november 2010

Dusty pink…

Eg må rett og slett slutte å tenkje at der er ting som er så vanskelege at eg ikkje får det til. Sånn som fletting, til dømes. Eg har jenter med langt hår, men det er langt mellom kvar gong dei får fletter. Og når det endeleg skjer, er det sånne fletter som eg lærte å lage då eg hadde mine fyrste heimkunnskapstimar som 10-åring. Vi skulle lage flettaloff og dei gode lærarhendene lærte meg korleis det skulle gjerast.

dusty

Og så er det dei flettene som skal strikkast. Innerst inne har eg skjønt at prinsippet med fletting er enkelt og logisk. Eg har likevel tenkt at “dette kan eg aldri lære meg”. Det var eit par strikka pulsvarmarar på strikkebutikken som fekk meg på tanken. Dei var så utruleg fine, tråden var så herleg og det såg faktisk lett ut å strikke dei. Eg gjekk til innkjøp av “Kashmir alpakka” frå Sandnes garn og sette i gong.

dusty1

Etter eit par kjappe telefonar til mamma og nokre tutorials på YouTube, vart eit par pulsvarmarar produsert i løpet av ei lita kveldsøkt. Det gjekk så utruleg fort! No har eg gått til innkjøp av meir tråd og skal strikke nokre par til.

dusty2

Pulsvarmarane skal pakkast fint inn og få ny eigar. Kven sitt tre dei havnar under kan eg sjølvsagt ikkje røpe…

PS! Dersom du er ein “eg trur eigentleg ikkje at eg kan”-strikkarar som skulle hatt lyst til å strikke desse, så sender eg gjerne oppskrifta i ein e-post til deg!

13 kommentarer:

 1. Elisabeth Strand30/11/10 14:59

  Dissa der va kjempefine Tove!!:D Du e bra flinke, både til å skrive å strikke:D

  SvarSlett
 2. Det er så mykje ein trur ei ikkje kan, utan å ha prøvd. Kjempefine, eg har heller ikkje prøvd meg på flettestrikking enda, kanskje du skal maile meg oppskrifta:-) Klem

  SvarSlett
 3. Megaflotte :) Vil veldig gjerne ha oppskrifta,bruker du hjelpepinne? Takker. karirik@hotmail.com

  SvarSlett
 4. Heisann

  Disse var kjempe flotte..har lyst å begynne med en gang...har sendt deg en mail
  Du er flink

  Klem til deg

  SvarSlett
 5. De ble aldeles nydeluge, og bildene du tar er så flotte!
  Jeg var som deg mht flettestrikk, inntil min datter blafret uimotståelig med øyenvippene og overbeviste meg om at jeg MÅTTE strikke Bella-votter. Det gikk jo fint :) Likevel kunne jeg svært gjerne tenke meg oppskriften, så om du vil sende den til hanne.veigard@sbnett.no blir jeg hoppende glad. Kanskje, kanskje kan jeg rekke i det minste EN hjemmelaget julegave i år?
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 6. Hei - pulsvanter er fantastisk å bruke i kulda - er helt avhengig, jeg:) Disse var kjempefine, og det ville være flott å få oppskriften - min e-postadresse er: hjemmescenen@hotmail.com

  Tusen takk:)
  Varm hilsen fra Bente.

  SvarSlett
 7. Eg er ei kløne med strikkepinnar så eg ville setje stor pris på å kunne lage nokre slike fine pulsvarmarar. Send gjerne ein mail til med oppskrift til: mola-mo@mola-mo.com. Takk takk!

  SvarSlett
 8. Jeg kan vel egentlig å strikke så det er ikke sikkert jeg er kvalifisert til å få oppskrifta, men må sei at pulsvantene var kjempefine :))

  SvarSlett
 9. Kjempefine :D og flettene fikk du jo fint til!

  ha en fin førjulsdag

  /myr

  SvarSlett
 10. Rakk jo ingen hjemmelagde julegaver i 2010, men nå er jeg i gang med 2011-gavene. Og først ut er nettopp disse pulsvarmerne. Du verden for et skjønt garn! Arbeidet ser lovende ut så langt :)
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 11. Jeg kjenner meg litt igjen i den beskrivelsen, ja... ;)
  Jeg vil gjerne ha oppskriften tilsendt på mail!
  inekittine@hotmail.com

  SvarSlett
 12. Hei,

  disse pulsvantene var veldig fine, nydelig farge du har valgt :o).

  Ha en fin helg!

  Hilsen

  Vibeke

  SvarSlett
 13. Så nydelige pulsvarmere!!
  Er det mulig å få oppskrift?

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!