mandag 27. september 2010

Grøn ambassadør!

For litt sidan var eg litt løyndomsfull og hinta om eit spennande oppdrag eg skulle få vere med på! No kan eg med stoltheit og glede fortelje at eg, ilag med 9-10 andre bloggarar, nettstadar og matskribentar, skal vere ambassadør for “5 om dagen”. Det er opplysningskontoret for frukt og grønt som ynskjer å setje fokus på korleis frukt og grønsaker kan bidra til god folkehelse!

matpakke

Dette innlegget skulle eigentleg vere publisert forrige veke, men då eg hadde eit noko ublidt møte med ein splitters ny kokkekniv har eg sett meg nøydd til å utsetje det til i dag. Eg skulle nemleg lage sunn wok til ungane då eg klarte å skjære av meg ein bit av tommelen! No veks tommeltotten sakte tilbake og eg er ikkje lenger redd for kniven!

matpakke1

Fyrste utfordring frå opplysningskontoret var å lage kreative matpakkar. Fokuset mitt har vore matpakkar med sunt innhald og kreativ vri, men som det likevel går an å putte i matboksa og ete fleire timar etterpå utan at dei har gått fullstendig i oppløysing!

matpakke7

Dagens matpakkar var eit prøveprosjekt og ungane fekk dei til kveldsmat. Denne matpakken består av grovt knekkebrød, kvitost, skinke, egg og paprika. Det er viktig med farge!

matpakke6

Eldstemann fekk grovt knekkebrød med ost, skinke, paprika, sylteagurk og rødbete. “Råkult, mamma!”, var det fyrste han ropte då han kom inn for å ete kvelds! Det er rart kor godt det plutseleg smakar med sylteagurk og rødbete når dei har litt artig fasong…

matpakke3

Det vart ein del restar som låg att på fjøla då alle “matpakkane” var ferdige, og dei måtte sjølvsagt ikkje gå til spille! Eg tok restar av ost, skinke, paprika i tre fargar, sylteagurk, rødbete, purreløk og eple. Dette blanda eg med lettmajonnes og ein dæsj rømme og hadde som pålegg på eit grovt knekkebrød! Det var utruleg godt!

matpakke2

Pappaen i huset fekk kokt egg på ei seng av makrell i tomat og purre! Det var visst ein super smakskombinasjon! Er kanskje ikkje like lett å frakte dette trygt rundt i ei matboks, men det går sjølvsagt an å ha med seg ei boks makrell og ferdig kokt egg og VIPS; lunsjen er klar!

matpakke4

Papsen sin nistepakke inneheldt også to spyd med tomat, oliven og kvitlauksbåtar. I det vesle glaset er det fetaost som han kan ete ilag med spyda.

matpakke5

Desse søte, små glasa har eg kjøpt på butikken “Landhandelen” i Ørsta. Det minste glaset går akkurat i ei pappamatboks og kan fyllast med alt muleg godt! Dette får han med seg på jobb i morgon, hi, hi!!! Spørst om han tør å ta det fram i lunsjpausen…

matpakke8

Gjennom dette året skal eg vere “Opplysningskontoret for frukt og grønt” sin “5 om dagen”-ambassadør i lag med fleire flotte folk. Det blir eit spennande år og kanskje kan eg kome med råd og tips på bloggen min til korleis frukt og grønt kan brukast som eit naturleg innslag i kvardagskosten!

matpakke9

Om litt set eg kursen til Oslo for opplæring, kokkelering og for å møte dei andre “ambassadørane”! Det blir utruleg kjekt og veldig lærerikt!

Kveldens utfordring:

Gjer noko ekstra når du smører nistepakke i morgon; anten det er til deg sjølv, til ungane eller til din nære og kjære!  Kanskje publiserer du det endåtil på bloggen din???

Meir om “5 om dagen” finn du på denne sida og på Facebook.

7 kommentarer:

 1. kor spennende ;)

  dette skal bli artig å følge med på
  smil fra monika

  SvarSlett
 2. Førr ei kjekke utfordring! :) Ja dette vert arti!! :) Sikkert både for deg og oss som les bloggen din.. Litt fem om dagen-inspirasjon kjem godt med! :)

  Lykke til med kurs og tommel! :)

  SvarSlett
 3. Kos deg på kurs!
  Flott inspirasjon!!!
  Ha vakker tysdag :-)

  SvarSlett
 4. Helt topp Tove!!! Så flott - dette egner du deg 100 % til tror jeg! Husker det var en del kokkelering og gode tips fra deg i Ncl ;-) LYKKE TIL og kos deg på kurs - så spennende!!!

  Cathrine

  SvarSlett
 5. Kjenner at jeg ble litt sulten.

  SvarSlett
 6. Lekkert :-))

  Ha en fin dag!
  Klem J

  SvarSlett
 7. Den rette ambassadøren er plukket ut. Du er kreativ og flink. Skal bli morsomt og følge med videre.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!