fredag 8. januar 2010

Verdens beste nøtteblanding!

Ost og kjeks er klassisk fredagskos heime med oss. Og endå meir kos vart det då eg oppdaga ei nøtteblanding laga spesielt til ost. Blandinga er laga på vår lokale Mega-butikk, og no klarer vi oss ikkje utan! I dag har eg laga blandinga sjølv, og det var enklare enn eg trudde!

012

Du treng:

* nøtteblanding UTAN salt. Du kan eigentleg blande alle slags nøtter som du måtte like. Dersom det er rosiner i blandinga plukkar eg dei ut.

* tørka aprikos

* Akasie-honning (blandinga let seg ikkje lage med anna honning. Du får slik honning i det fleste matbutikkar).

Slik gjer du det:

* finhakk nøtteblandinga, gjerne i kjøkkenmaskin – men ikkje for lenge!

* finhakk aprikosene

* bland nøtter og aprikos og ha over honning

* bruk så mykje honning at du klarer å blande alt godt.

027

No er blandinga klar til bruk! Passar til dei aller fleste typar ost og kan oppbevarast ganske lenge i kjøleskap.

I tillegg til ymse sortar ost, er dette klassisk følge til ostekveldane våre:

021

Herlege, økologiske (aller helst) tørka aprikoser – fordi dei minner oss om bugnande tyrkiske marked, og fordi dei smakar så himmelsk godt!

024

Grøn oliven med stein – fordi dei får oss til å drøyme om sydlandske olivenlundar! Og fordi akkurat denne typen oliven smakar betre enn noko anna!

Herleg fredagskveld til alle mine lesarar!

Håper du prøver nøtteblandinga!

15 kommentarer:

  1. wooooooow....kommer gjerne innom deg en fredagskveld....dette så innmari godt ut..og må prøves...takk

    SvarSlett
  2. oi! det såg kanongodt ut! Skulle ynskt me var naboar, so skulle eg invitert meg sjølv på besøk til deg! hehe:)

    SvarSlett
  3. Dette ser veldig fristende ut! Ha en fin helg :)

    SvarSlett
  4. mmmmm.kor deilig!!! Takk for tips.
    Nydelige bilder av istappar nedom.
    Ha ei fin helg og håper du held deg varm i vinterkulda.
    Klem

    SvarSlett
  5. nammis - kommer innom ein fredag eg ;)
    kos dere i helgen -- klemma

    SvarSlett
  6. Heisann!
    Så fine bilder! Jeg får dessverre ikke lagt inn noen bilder på bloggen min, det er noe galt med bloggen. Håper det ordner seg snart.

    Jeg ser at dere skal til Roma, og jeg er så misunnelig! Jeg har vært der, men jeg fikk ikke sett alt, så jeg vil gjerne dit igjen. Jeg tenkte at jeg skulle tipse deg om at hvis dere går noen gater unna de mest populære, får dere mange ting til en mye billigere pris, og det er mye roligere der.
    Vi skulle innom vatikanmuseet, men det var flere timer lang kø, så det orket vi ikke, kan hende dere kan finne ut hvordan dere kan unngå det, hvis dere vil innom der.
    Vi var i st.Peterskirken, og der syns jeg det var helt fantastisk! Det er verdt et besøk:)
    Håper det er noen tips du kan bruke, og god tur!
    Hilsen Ellen:)

    SvarSlett
  7. Havna tilfeldig innom bloggen din og ble solgt allerede da jeg leste det siste innlegget ditt. Vet i alle fall at jeg skal rett på butikken å handle det jeg trenger for å kunne lage nøtteblandinga.
    Ser bare utrolig god ut.
    Ha ei trivelig helg!

    SvarSlett
  8. Dette såg utrulig godt ut. Er veldig glad i ost og kjeks, men tålar dessverre ikkje osten så godt. Synd, for dette hadde vor veldig gøy å prøve.

    Ha ein flott dag. Klem!

    SvarSlett
  9. Åh, den må prøves! Selv er jeg også oste-gal, på grensen til så totalt usunt, at jeg må begrense meg i år...jeg spiser glatt en stor Brie, og en Camembert alene...pluss ei hel eske Tapini-kjeks med basilikum smak...og et glass fiken-chutney...Ååååå det er så godt...

    SvarSlett
  10. Hei Tove.
    Önsker deg en god fortsättning på 2010.
    Ser at jula og nyttårsfeiringa har varit så avslappende som den skal väre hos deg.
    Det er godt. Man treng det.

    Flotte bilder på istapper og ikke minst på utsikta di...
    Den kunde eg gjerne sett hver dag.

    Det var ett flott bilde på ungande du visste og. Ser kosligt ut det.

    Her hos meg er det kaldt nå. Vi har runt 30 kuldegrader. Går ikke så gjerne ut da nei.
    Inne er det litt kaldt og, men det er brukbart. Har ingen omn så vi kan ikke fyre. Kun en åpen peis og den varmer ikke noe den.
    Men vi klarer oss.

    Önsker deg lykke til med strikkinga. Håper du klarer å få den ferdig til OL nå i februar da.

    Nå får du nyte söndagen og kose deg.
    Her skal eg bake litt matbröd nå. Må ha til froksoten.
    Vinterklems fra meg.
    Synnöve.

    SvarSlett
  11. Hei Tove.
    Lenge siden jeg besøkte bloggen din nå, men nå har jeg kost meg lenge her inne.
    Først, dette så godt ut som alt annet du presenterer og dette skal jeg prøve, dessuten har du så flotte bilder på bloggen din , det er en fryd for øye, glad jeg fant deg på fb.
    Klem T

    SvarSlett
  12. Hei:)

    mmm dete så godt ut, bra du skrev oppskriften dette skal prøves.

    ha ei flott uke :)

    klem

    SvarSlett
  13. Dette såg herleg ut!
    Legg meg til som følgjar av bloggen din eg:)

    SvarSlett
  14. Dette så utrolig godt ut!!
    Ikke mange årene siden jeg lærte å ha noe søtt til ostene....ellers har det liksom gått i frukt og rgønt til. dette skal nok prøves ved første anledning Tove! Takk for at du deler:))

    SvarSlett
  15. MMM, dette ser godt ut :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!