tirsdag 19. januar 2010

Kvardagsfisk i festdrakt!

Heime med oss meiner alle at fisk er godt, uansett korleis den vert tilberedd. Det er likevel ekstra godt å ete fisk når den pynta litt på. Her skal du få ei svært enkel oppskrift med meg, som eg trur vil falle i smak med både store og små!

011

1. Fyrst legg du løk og paprika  i botnen av ei eldfast form. Det passar eigentleg best med vanleg lauk, men her i huset tek vi det vi har! Denne gongen vart det raud lauk.

009 

Vi fekk oss ei overrasking då vi skar over paprikaen! Der var nemleg ein liten paprika midt i den store! Ungane let seg fascinere av dette fenomenet!

017 

2. Skjær skinn- og beinfri seifilèt i passe bitar og legg på toppen av løk og paprika. Krydre med salt og pepar.

012

3. Ta eit beger seterrømme og ein pakke ferdig raspa Jarlsbergost. Du kan bytte ut seterrømme med lettrømme, men resultatet blir ikkje heilt det same. Det treng heller ikkje vere Jarlsbergost, det kan like godt vere osterestar av både det eine og andre slaget.

021

4. Slå rømmeblandinga over fisken og legg på litt smør i tynne skiver. Smøret bør helst leggast på toppen av lauken og paprikaen, men har hadde eg gløymt meg… Trur ikkje det spelar så stor rolle…

5. Set forma i ovnen på ca. 225 grader i omlag 25-30 minutt. Sjekk gjerne fisken etter 20 minutt og sjå om den er gjennomsteikt.

025

6. Fisken er klar til servering! Grønsaker og poteter er sjølvsagt det aller beste tilbehøret!

Velbekomme!

13 kommentarer:

 1. Dette såg både godt ut for ganen og auget. Spørs om ikkje det må prøvast ut ved neste fiskemiddag-dag!! Gratulerer forresten med nominering på foreldremanualen - du har mi stemme!!

  Ha ei god natt!

  SvarSlett
 2. Nam-nam, dette såg godt ut, og må prøvast. Her liker vi også fisk godt!
  Klem Ann<3

  SvarSlett
 3. heisann, og tusen takk for koselig hilsen hos meg..takk for tipset ang sangen...ja den e bærre så enkel, men sååå vakker i teksten.
  Middagen må prøves i dag....her står det fisk på meny, så dette prøves..ha en vakker dag, og gratulere med nominasjonen...

  SvarSlett
 4. Hei Tove.
  Takker for en ny oppskrift på fisk.
  Det er godt med fisk i alle varianter.
  Klems Synnöve

  SvarSlett
 5. nam - nam
  dette såg veldig godt ut og skal prøves ein gang - snart
  Ha ein fine dag - klemma

  SvarSlett
 6. MMMMM!!! Denne må prøvast!! vi er veldig glad i fisk og løk her i huset :) Eg har ei god oppskrift av fisk i matbloggen hvis du trenger litt ny inspirasjon.
  Ha en fin dag Tove
  Klem

  SvarSlett
 7. Høres knallgodt ut!
  Og jeg er så fasinert av mødre som får hele familien til å spise sånt!
  Jeg er en habil hobbykokk, - og er veldig opptatt av ernæring.
  Men der stopper det også.
  Har en unge som har aversjon mot mat og det er utrolig tungt og vanskelig i hverdagen når man ikke vet om ungen får i seg nok næring.
  Men dette skal jeg da prøve - i alle fall til oss tre andre :-)

  SvarSlett
 8. Her i huset er det nesten ingen som liker fisk, men denne oppskrifta så helt kanllgod ut så det må prøves ved neste fiske-middag, kanskje allerede i morgen!! Takk for oppskriften!!=)

  SvarSlett
 9. Til lukke med nominasjonen - eg skal gå inn og stemme på deg:) - og takk for oppskrifta, fiskeretten ser heilt nydeleg ut!

  SvarSlett
 10. Denne må prøvast ut, min kjære påstår at han er "allergisk" mot fisk, men håper denne retten fell i smak:-) Seterrøme er faktisk å foretrekke, saman med meierismør!

  SvarSlett
 11. Dette såp veldig deilig ut!!
  Må nok lage en egen vri ang grønnsakene, men det spiller jo ingen rolle.....mine barn tror vist at løk er farlig;))
  Gratulerer så mye med nominasjon også...vel fortjent forresten:)

  SvarSlett
 12. Dette såg veldig godt ut! Sjølv har vi fryseren full av fiskefilet som venter på å bli spist. Det går mest i torsk og hyse. Vi har en sjømann i hus som ofte tar med seg fisk hjem. Men er nok desverre ikke så flink å bruke denne fisken, jeg er ikke oppfinnsom nok når det gjelder fiskeretter. Så nå skal jeg prøve meg på denne oppskriften. Tror du det blir godt med torsk i stedet for sei??

  Så flott blogg du har forresten!!

  SvarSlett
 13. Takk for svar og enda en flott oppskrift!! Nå skal jeg virkelig imponere med noe nytt når mannen kommer hjem om noen dager :)

  Forresten, dette med å bruke en god olivenolje, hva menes med det? Jeg bruker bare en slik standard som fås kjøpt på nærbutikken...hehe. kanskje du har en å anbefale meg??
  :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!