tirsdag 23. juni 2009

Om å gå til ro.

Det er så stille i huset. Frøken midtimellom og minstesnuppa har for lengst gått til ro, medan eldstemann får vere oppe og kose seg ilag med oss vaksne ei stund til. Det er jonsok. Midtsommar. Feriestart. Og endeleg sol...

jonsok

Han kunne ikkje sitje inne. Måtte ut og sjå sola gå ned bak fjella. Studere båtane som hadde ankra opp i Holmesundet. Sjå på alle jonsokbåla i fjørene rundt omkring. Kjenne den gode bållukta. Mett og god på pølser og inntrykk. Har vore mykje latter og leik. Store og små har kosa seg ilag. Det er det som er så godt med små bygder; ingen er for store, ingen er for små.

009

Kjenne feriekjensla krible i magen. Glede seg til tre dagar med fotballskule i lag med gode kameratar. Kvardagane får brått så mykje å by på når det er ferie. Heile ferien er som ein enorm adventskalender, med små, overraskande gåver kvar dag. Heldigvis har borna mine lært seg å takke for slike gåver, bruke dei godt og vite at dei er heldige.

Jonsok markerer starten på noko nytt. Gode dagar i lag med borna. Seine frukostar og lange kveldar.

No har eldstemann også lagt seg. Det er så godt å gå til ro når heile huset kviler. Eg og husbonden sit og nyt sommarkvelden. Nyt den fantastiske utsikta som vi aldri blir leie av. Og så skålar vi for at vi snart får nokon å dele denne utsikta med!!!

2 kommentarer:

 1. Mamma sa alltid mens ho bodde heim eog hadde husarbeide til langt på kvelden...:
  "No ska e sett meg ned å kvil meg før e går på loftet... "
  Da var dte stille i huset og ho kunne nyte huset i ro og mak.... det har jeg også kjent på mange ganger..
  Koselig og søvndyssende innlegg!
  Nattaklem vestover...

  SvarSlett
 2. Jeg blir så go inni meg når jeg leser innleggene dine...bildene sier det teksten sier, å jeg kan på en måte se meg sjøl i situasjonen....det å sitte alene oppe mens de andre har lagt seg,..ja det er bra godt...takk du kjære Tove.....og god onsdag

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!