søndag 6. april 2008

Sjokoladekake for dei kresne!

Det er alltid kjekt å kome på besøk til folk som serverer gode sjokoladekaker! No skal du få ei oppskrift med meg som utan tvil imponerer venninnene, sjarmerer din "hjertens kjær" og som overbeviser svigermor om at du faktisk kan å bake betre kaker enn henne! Eg skal ikkje skryte på meg å ha dikta denne oppskrifta sjølv, opphavskvinna må sjølvsagt nemnast.
Det er ei oppskrift henta frå Nigelle Lawson si bok, "Nigellas fest - en hyllest til livet". Det er definitivt ei kake for nybyrjarar, då den er særs enkel å lage. Kaka skal lagast etter "ta alle ingrediensane, putt dei i ein bolle og rør"-prinsippet. Både boka og kaka er i aller høgaste grad å anbefale! Boka får du kjøpe her, og kakeoppskrifta får du her: GAMMALDAGS SJOKOLADEKAKE


Til kaka treng du:
200 g kveitemjøl
2oo g sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
40 g bakekakao
175 g mjukt smør (helst usalta)
2 store egg
2 ts vaniljeekstrakt el essens
1 1/2 dl rømme (dette er heilt klart den hemmelege ingrediensen! Bruk lettrømme dersom du slit med dårleg samvit og slankar deg, el. vanleg rømme om du ikkje slit med slikt!)

Alt du treng å gjere no er å ha alle ingrediensane i ein matprosessor og køyre til du får ei tjukk, glatt og blank røre. Fordel røra i ei kakeform (ca. 24 cm, ta større el. mindre om du ikkje har anna). Steik på 180 grader i 35-40 minutt, sjekk med steikepinne. Dersom du ikkje har kjøkkenskuffa full av fancy utstyr, kan du bruke strikkepinne eller ein spaghetti. Når det ikkje heng att kakedeig på pinnen, er kaka ferdig. Ta forsiktig av ringen rundt og avkjøl. Løft kaka av botnen og legg på rist etter omlag 30 minutt.

Til sjokoladekremen treng du:
75 g smør (helst usalta)
175 g mørk sjokolade i bitar (må vere sjokolade med minst 70 % kakao)
300 g melis
1 ss lys sirup
1 1/4 dl rømme (lett eller vanleg)
1 ts vaniljeekstrakt el. essens

Smelt sjokolade og smør, enten på svak styrke i mikro eller over ei panne med kokande vatn. Avkjøl. Ha sirup i den avkjølte sjokoladeblandinga og deretter rømme og vaniljeekstrakt. Når alt er godt blanda har du i melis. Dersom du vil ha kremen tjukkare, har du i litt meir melis. Vil du ha den tynnare, har du i omlag ei ts. kokande vatn.

Del den avkjølte kaka i to. Du kan enten fylle den med noko av sjokoladekremen, sjølv synest eg vaniljekrem er eit godt alternativ. Til sommaren skal eg prøve å legge søte og solmodna jordbær ilag med vaniljekremen. Legg på toppen av kaka og dekk med sjokoladekrem. Eg er ingen ekspert på glatte og perfekte kaker, så med meg vert det litt hulter til bulter med sjokoladekremen - det vert godt uansett! Pynt gjerne med små, søte sukkerblomar. Har ikkje funne dei på butikkane i Ørsta, men ICA Maxi på Moa har stort utval.

Trur eg kan garantere at denne kaka vert ein favoritt - både for kakebakaren og gjestane. Men eg har ei lite bøn til slutt: dersom du veit kvar eg kan få kjøpt vaniljeekstrakt, så må du vere så snill og skrive ein kommentar til innlegget! Eg har leita overalt! Er ikkje heilt det same med vaniljeessens, så no vil eg ha tak i ekte saker! På førehand takk til dei som kan hjelpe meg....

Søte, små sukkerblomar set prikken over i`en!

5 kommentarer:

 1. Aaaaaahhhhh...fantastisk!!! Spar til mej!!!!

  SvarSlett
 2. Denne engelske nettbutikken sel vanijeekstrakt: http://www.thespiceshoponline.com/
  Du finne vanilla extrakt pure under Natural compounds,aromas :) Lykke til

  SvarSlett
 3. Du - kor det går med kokeboka vår? Kan ej ha spaghetti-dish'en min i den? VGTV he neppe copyright...

  SvarSlett
 4. Du - kor det går med kokeboka vår? Kan ej ha spaghetti-dish'en min i den? VGTV he neppe copyright...

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!