søndag 17. april 2011

No need for “Hatting” when you have “No knead”!

Dersom du vil overraske familien med supergode rundstykkar i morgon tidleg, kan du prøve denne oppskrifta på verdens enklaste og absolutt BESTE rundstykker! Du treng slettes ikkje å kjøpe “Hatting” i frysedisken!

Hemmelegheita er lang hevetid, få ingrediensar og lite arbeid med deigen. For å lage dei treng du:

 • 500 g kveitemjøl
 • 1 1/2 ts salt
 • 1/4 ts tørrgjær
 • 4 dl kaldt vatn

Dersom du vil pynte dei litt kan du bruke: raspa ost, valmuefrø, kruskakli, havregryn eller andre ting du likar godt!

Bland først det tørre og tilsett så det kalde vatnet. Rør godt med ei spiseskei til alt mjølet er blanda med vatnet. Den skal vere klissete. La den stå på benken til neste morgon. Deigen blir superglad om den får heve på kjøkkenbenken i 12 timar – heilt til neste morgon!

IMG_7657

Neste morgon står du opp før alle andre og går på kjøkkenet for å setje steikeomnen på 225 grader. Deretter dekkjer du to bakeplater med bakepapir og leitar fram deigen du sette i går. Bruk ei skei og set 12 rundstykker fordelt på to bakeplater. Det treng slettes ikkje å sjå fint ut – dei blir gode uansett. Eg dryssa over litt raspa ost før steiking. Steik dei i omlag 15 minutt, eller så lenge dei treng for å vert gylne og fine.

IMG_7671

Har du sett noko så deilig??? Ungane meinte det var verdens beste rundstykker og eg må seie meg samd med dei i det! Og så er det så utruleg enkelt å lage dei. Eg har ei ny deig på benken i kveld. Denne gongen bytta eg ute noko av kveitemjølet med kruskakli. Så lenge du held deg til 500 g med mjøl, så kan du i grunnen blande det mjølet du vil!

Det er skjønne Ina med bloggen “Mat på bordet” som er “No knead”-dronninga i blogglandia, og det var hos henne eg fann denne oppskrifta.

4 kommentarer:

 1. Eg fekk lyst til å prøve med ein gong! Då eg såg hennar rundstykke, tenkte eg at eg ville hatt papirformer i muffinsforma, så slepp ein å tenke på at dei kan sette seg fast.

  SvarSlett
 2. Ok - jeg tar utfordringa :) Det ble litt dårlig med helgehandel på oss, så alternativet i morgen tidlig er Hattings såkalte norske. Men, nå går jeg og setter en deig på kaldheving til i morgen :)

  Veslemor vil ha frokost på senga i morgen, og det må en nesten få når man er liten og har tilbrakt palmehelga i ei sykehusseng - med happy ending :)

  Moccamamma :)

  SvarSlett
 3. Takker for oppskrift:) Deigen vil jeg sette i kveld, så kan vi ha deilige rundstykker i morgen tidlig. Jeg skal på seinvakt, så da passer det bra med noe hurtig, klem:)

  SvarSlett
 4. Oi. Det så så enkelt ut at kanskje til og med jeg kan klare det. Tror jammen jeg skal prøve. Takk for tips!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!