mandag 20. april 2009

Slike må vi ha fleire av, mamma....

... sa Johan,

037

... då han kjende lukta av geraniumane mine i vindaugskarmen.

041

Vi må ha minst ei slik plante i kvart rom, mamma!!!

049

Eg fortalte at lukta minte meg om mormor. Om overnattingsbesøk der eg sovna og vakna til lukta av geranium. Om kor ekstra sterkt dei lukta då mormor opna døra inn til bestestova for å sleppe inn varme.

030

Vi studerte dei flotte knoppane. Så fulle av liv. Så fulle av håp.

044

Det er rart, eigentleg, at noko så lite skal utvikle seg til dei vakrast blomar. Ein kan aldri stoppe å undre seg over naturen!

028

Det kjem nok fleire geranium etter kvart. Eg er glad i dei sarte, rosa geraniumane. Det er likevel dei raude som har størst plass hos meg. Mest av alt fordi dei gir meg så mange gode minner... Samstundes skal eg gi plass til dei andre fargane òg  -

...for å lage nye minner!

12 kommentarer:

 1. sånne trur eg besta mi hadde òg. raude, sjølvsagt :)Lukta derimot, hugsar eg ikkje. God gut du har, som set pris på slike ting!

  God veke til deg og dine, Tove!

  SvarSlett
 2. Hei Tove :0))
  Nydelege blomer det ja, trur vi har mange minner dei fleste av oss til denne vakre plante. Dei får pryde urner og bord kvar sommar her i garden. Eg likar dei kvite aller best:0) Nyt kvelden der ute
  Stort smil frå Lill

  SvarSlett
 3. For eit koseleg innlegg.
  Kjekt no når alt byrjar spire.
  Flotte bilete!
  Ha ei flott veke!
  mvh sig

  SvarSlett
 4. Såg etter grus eg, men her var det rett og slett ein av favorittane mine som blomstra så vakkert :-) Mine har berre knoppar enno...

  Ha ei flotte veke, Tove

  SvarSlett
 5. Granium(som vi sier her)-lukta er spesiell, ja.

  Og så er det de "pellisene" som lukter sitrus og anne godt. Mye flott å velge i, selv synes jeg engelsk pellargonium er noe spesielt.

  Men felles er jo at de liver opp og gir mye glede. Og at en slik plantedreper som meg klarer å holde liv, iallefall gjennom sommeren.

  Det er morsomt å ta stiklinger, slik mormor gjorde og så se at de slår rot og vokser.

  SvarSlett
 6. Heisann Tove! Takk for kommentar paa bloggen min:) Saa koselig!
  Jeg har lagt ut oppskrift paa sitronkjeksene naa, saa da er det bare aa brette opp ermene!
  Bare ikke stek dem for lenge.
  Jeg maa titte mer paa bloggen din i morgen! Naa er det leggedags for en sliten 2-barnsmor... Minsten har vel planer om aa vaakne 3-4 ganger i natt som vanlig saa da er det best aa hoppe i loppekassen:)
  Natta/Heidi.

  SvarSlett
 7. For nokre klare og flotte bilete du tek, menneske! Forstår at min nye Ixus ikkje held mål, men så er no ikkje denne fotografen av dei flinkaste, heller.
  Kjekt ag geraniumane har fått sin renessanse! Gode minner her i garden også når det gjeld dei! Og triveleg at guten din har auge og nase for slikt!
  Takk for hyggeleg kommentar hos meg, forresten:)

  SvarSlett
 8. Så flotte blomsterbilder, ja det er blomster som vekker minner her og. Min mamma hadde alltid sånne som ho var så glad i, har sånne eg og, dei er fine:)

  SvarSlett
 9. min mormor på Bømlo hadde også mange fine prinser som ho kalla dei.Ho sydde hardangersøm, var skredder ,bondekone, og hadde 14 barn.nå har eg noen hvite og noen rosa pelagoniar.viste du at Akaroa er midt i krateret av en gammel vulkan? Frøydis er blitt til Mira og lage blogg far eg vist ikke heilt til enda.klem fra vestlening som bor på gård på sørlandet.Nå er det lamming, hagearbeid og lite søvn her.

  SvarSlett
 10. åå såflotte herlige blomster,kjenner eg blir helt livlig av å se dem...he,he
  Takk for så kjekk kommentar på bloggen.ja jeg liker ikke å dekkebordmed de knall fargene-men det har da vært det også her kan jeg love deg-kun for å føye ønskene til unga da. det var bat-man ett år, da skulle han til og med ha duk i batman....ååå
  Kvelden gikk fint,men støynivået i taket da.men det er joslik det er med unger, litt kaotisk innimellom og mye gøy !

  SvarSlett
 11. Hei! Lenge sida eg har vore innom bloggen din, men så mange flotte innlegg sidan sist! Må innrømme at eg vart rett varm og raud då eg såg kommentaren om anonyme følgesvener... ;) kos deg med geraniumane dine, vi har like assosiasjonar til denne vakre blomen. Eg har fleire, men i vår mista eg diverre dei to som eg fekk etter mi kjære bestemor. Lukke til med maling og renovering, får vel sjå resultat etterkvart!? ;)
  helsing volda-tausa

  SvarSlett
 12. hei igjen du.
  Fineste sommerblomstene som finnes ! Mine er på tur frem fra vinterdvalen nå og den ene har fått EN knopp som jeg følger emd på hver dag !
  God helg til deg !

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!