torsdag 22. januar 2009

...om å kaste perler for svin

(utan samanlikning for øvrig.... det med svinet, altså....!)

Dette er ei kort, lita forteljing om kva som kan skje når luksus hamnar i feil hender eller på feil finger...

016

Desse lubne og gode hendene var ute på røvar tokt i går. Vi stulla ilag på badet: eg travelt oppteken med å legge på plass haugar med reine kle, og lissjesnuppa tusla rundt og leika seg med storebror sine bilar. Trudde eg. Eg burde ha lært at det er  fare på ferde når det plutseleg vert heilt stille. Når eg ikkje lenger høyrer dei små tøflene tasle seg over golvet, og den gode pludringa - då bør varselslampane lyse. Til slutt lyste dei. Kraftig. Men for seint. Der, på badet, stod lissjesnuppa med den dyre, eksklusive og "kun til bestebruk"-foundationen som eg hadde spesialbestilt frå USA. Kor mykje den kosta er framleis ei godt bevart hemmelegheit....  Ho hadde på mirakuløst vis klartra opp på benken, kome seg inn i skapet, tatt ut den eksklusive kremfoundationen, klatra ned igjen, skrudd av lokket og trykt ut alt innhaldet. ALT.

Og kva hadde ho gjort med det? Noko hadde ho smurt utover  golvet, noko på kleda og noko på skapdørene. Då eg kom inn stod ho gledesstrålande og "mala" siste rest utover eine veggen. Badet såg ikkje ut. Ikkje ungen heller, for den saks skuld. Ho var tydeleg kry over meisterverket, men det einaste eg såg var verdens dyraste foundation smurt på alle smørbare flater på heile badet... Då eg i fortvilt raseri (godt skjult for lissjesnuppa, sjølvsagt..) sette meg ned med dorullen for å tørke vekk dei dyre dråpane, kom dei gode, lubne, skitne hendene og gav meg ein god klem. Så la ho hovudet på skakke, kika på meg med eit bedårande smil om munnen - og hasta vidare til neste gjeremål.

Eg sat åleine att på badet, med tilfeldig plassert foundation litt her og der i andletet. Ein rask kik i spegelen fortalde meg at dama på den sprakande telefonlinja frå USA hadde heilt rett: dette var sikkert den ultimate fargen for mi hud. For ikkje å snakke om kor godt den passa til gardinene....!!!!

Det høyrer forresten med til "perler for svin"-historia at eg klarte å miste tante Mimmi-ringen i går.... Eg var vara for ordførar på ei offisiell opning i nabokommunen, og hadde sjølvsagt tatt på meg ringen. På veg ut døra, rett før snorklipping og fanfarer - datt den lekre porselensbiten av ringen og rett ned i rista utanfor døra. Snora vart klipt og fanfaren var flott, men eg sat der ringlaus og trist... No set eg min lit til at dyktige folk klarer å løfte av ristene og berge ringen. Typsik sjølvsagt at den hamnar ein slik plass når den fyrst skal dette av.....

Så i morgon reiser eg på jobb utan foundation og utan ring. Det blir nok helg likevel....

 

21 kommentarer:

 1. Huffamej, Tove, men må innrømme at eg ler litt av all elendigheita og...
  Ser levande føre meg dåreblikket til lisje frk snupp;0)
  Trasig med ringen, får håpe at den kjem fram att....
  Du, eg har ei utfordring til deg om du vil!!
  Trøysteklem

  SvarSlett
 2. Så godt du skriver, og for en fantastisk nynorsk du bruker. En drøm å lese, ikke bare språklig, men også innholdsmessig. Jeg kan levende se for meg ALT. Og kjenne fortvilelsen din.

  Selv har jeg blant annet mistet gifteringen... Men jeg er et rotehue, så jeg kan ikke skylde på noen andre.

  SvarSlett
 3. uffa da - skjønner du vart lei deg - men håper med tid og stunder at du klarer å le av det heile - eller iallefall litt ;)
  Ringen var det vel verre med, så eg håper det kan vere noen med sterke hender og hjelper deg.

  Takk for praten og klemmen i dag - det var SÅ koselig.
  Har skreve om det i bloggen - og "lånt " eit bilde fra bloggen din. Så no spør eg deg om det er greit - vis ikkje tar eg det vekk med ein gang - ok
  Klemma fra monika

  SvarSlett
 4. nei og nei.. det va no ikkje måte på kor uheldig du var.... :-/

  Håpe du får ei fin helg då i allefall!

  Monica

  SvarSlett
 5. Dette var ikkje så morsomt det du...
  Men så lenge lisjesnuppa er blid og go er det vel greit.
  Man klarer ikkje å bli sint når dem kjem og smiler og man får ein go klem.Håper du får tag i den foundationen igjen nå da.
  Den kanskje finnes i sverige...
  Si vad den heter så ska eg sjekke når vi reiser over neste gang.

  Så den flotte ringen da...
  Håper dem får den opp igjen....
  Man kan trygdt si at det IKKJE var din dag igår med andre ord.
  Håper fredagen blir bedre.
  sender klemmer til store og små nå.
  Synne.

  SvarSlett
 6. He He :-),dette var artig lesing og det vekker minner fra en svunnen tid!For en koselig blogg du har!

  SvarSlett
 7. ...godt du lar oss få dele tragikomedien med deg..delt glede og sorg vet du....he..he..syns jeg ser dere....God helg åkke som... ;)

  SvarSlett
 8. Eg ler... artig historie Tove, men sjølvsagt trasig også då viss du skjøna.....
  Men ein ting er bra, foundationen passa god til gardinene, og lisje-jenta var storfornøgd og då er livet herleg uansett. Håper verkeleg du får att ringen, vi får krysse fingre og tær:0))
  Kos deg i fredagen
  Smil frå Lill

  SvarSlett
 9. Hei Tove! Godt beskrevet men akk så trist! Kjenner nesten lukta av den meget spes. foundation og ser for meg snuppa med sitt mesterverk! Dette er vel tragikomisk deluxe, trist men ingen krise selvom det var bittert!? Og så kjipt med ringen da - men den vet du i det minste HVOR befinner seg - og vi stiller all vår lit til at staute mannfolk fra nabo kommunen vil vise seg ;) jeg skal på gave & interiørmessa i dag - og det har snødd kraftig i natt. det blir en strevsom tur i morgentrafikken er jeg redd. klem til deg og ha en strålende helg

  SvarSlett
 10. men i alledager, kjære venn....åsså i rista? Den må du få tak i igjen...måtte le innimellom, for du skriver godt..ha ei go helg...

  SvarSlett
 11. Hehe....ler forsiktig her jeg sitter...... Tragisk, men semtidig veeeldig komisk :-). Jeg bare ser for meg den stolte, lille snuppa....
  Og så ringen din da... Snakk om uflaks Tove, men du skal se det blir helg likevel denne gangen også :-)Med eller uten foundation og ring!

  Klem

  SvarSlett
 12. jeg er imponert over å klare å lage ei så koselig og morsom historie, utav noe sånt. Jeg må innrømme at det ikke er HELT sikkert at jeg hadde greid å skjule raseriet mitt...men når foundationen sto så godt til gardinene, så:-)
  Men det er jo i disse mest utenkelige situasjoner, at de små "criminal minds" bedårer oss absolutt mest...

  SvarSlett
 13. Må si at du imponerer meg om du klarte å skjule at du var sint...her kommer temperamentet raskt frem i slike situasjoner...håper virkelig den flotte ringen din dukker opp!! Go helg får jeg vel si...klem til deg vennen!!

  SvarSlett
 14. Oj, oj, oj..da skjønner jeg at du var fortvilet..For du kan vel ikke bruke en til månedslønn på ny foundation..! Bare tuller.. men man blir jo litt ambivalent i sånne situasjoner..lei oss for foundation forsvinner, men samtidig klarer man ikke å bli sint på de søte små som skal male.. God helg!!

  SvarSlett
 15. Huff da Tove... Du var uheldig.
  Er bare i full fart innom for å ønske ei god helg... Så reiser eg ;)
  GOD HELG
  Klem

  SvarSlett
 16. hihi, det er godt du klarar å sjå det med eit skråblikk, Tove. Håpar du finn att ringen!

  SvarSlett
 17. Ha ha ha, beklager virkelig at jeg ler! Men dette var bare så utrolig godt skrevet! ;-D

  Kjempesynd med den ringen da, håper den kommer til rette igjen!

  Ha en god helg! ;-)

  SvarSlett
 18. Uffda for en trasig dag - men akk så gjenkjennelig ! :)
  Kjempetrist med ringen - men håper de klarer å få fisket den opp igjen !!
  Ang smøreprosjekt av ymse kremer og diverse - har det nok vært endel av her også...... - hihi ! ;)
  Du skal få en goood klem av meg du - med ønsker om en bedre helg !! :)
  klem fra meg

  SvarSlett
 19. Hahaha!! Eg ler meg i hjel!!! Skulle gjerne sett bilete av det "nymala" badet ditt :)
  Klart nokon ved Furene AS kan fiske opp ringen din. Eg fekk meg to nye Furene-kompisar i embets medfør, to staute karar med glimt i augene, som alltid er beredt på å redde kvinner i naud. (hehe;) elles er der nok mange fleire som vil hjelpe.
  No er heimen vaska og rydda, Bjørnar sneik seg bortom Amfi for å kjøpe blomar til meg, og lissjesnuppa søv godt i senga si. Men eg må jobbe... Skriv på ein sak om Thailand-turen. El. det vil seie ein sak om å det å reise med born, råd frå helsesyster, advarslar, førehandsreglar,...osv. Og tenkte å bruke bilete av meg i bikini. HAHAHAHA. Not.
  Me ringast.
  ;)

  SvarSlett
 20. Hei igjen,

  Har lagt en liten utfordring til deg i bloggen min:o)-Linda-

  SvarSlett
 21. Nei, men, kjære vene! La den ligga- dette fiksar me veit du!
  uff og uff! Men..det er ikkje mange slike daga- du har nok brukt opp kvota!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!