torsdag 29. januar 2009

...når håp er det einaste ein har.

Dette er historia om ein tapper gut. Om eineståande foreldre. Om å brått få snudd livet på hovudet. Om å håpe. Om å tru. Og om å håpe endå litt til.

olai3

Dette er historia om Olai.

Eg kjenner at ord vert fattige når eg skal fortelje denne historia. Dei kjem ikkje like lett som dei brukar å gjere.  Det heile starta i haust. Ein livsglad gut på seks år og familien hans fekk brått snudd livet på hovudet.

Hausten 2008 vart Olai brått sjuk. I Trondheim fekk foreldra beskjeden dei kanskje hadde frykta mest: svulst. Kan ikkje operere. Må stråle. Vente og sjå kor det går.

olai

Eg kan ikkje på nokon måte forstå korleis foreldra har hatt det denne perioden. Eg kan ikkje setje meg inn i tankar og kjensler, men eg føler smerten deira. Sjokket. Vantrua.Og håpet. For ikkje å gløyme håpet!  Håpet om at strålinga har virka. At svulsten skal forsvinne. At Olai ein dag skal verte frisk. Kva har vi, om vi ikkje har håp???

olai1

Olai har gjennomgått mange strålingar. Kjempa hardare enn dei fleste av oss. Har holdt ut. Holdt motet oppe. Eineståande foreldre som kanskje har mista både mot og håp, men funne det igjen - fordi dei har sett styrken til Olai. Og alltid med håpet og trua som drivkraft.

...vente og sjå.

Kven har tid til å sitte på gjerdet og "vente og sjå"???

Foreldra til Olai sit ikkje på gjerdet og ventar. I det siste har dei heldigvis funne nytt håp. Ein medisin frå Canada har hjulpe 75% av dei som har prøvt den ut. Foreldra må betale medisinen sjølve. Heldigvis er der eldsjeler som tek initiativ til å hjelpe. Evelyn, som kanskje har største hjartet eg veit om, har starta ei kronerulling på Facebook. Ho oppmodar alle om å vere med å gi litt, slik at familien til Olai kan ta seg råd til denne dyre medisinen. Er du medlem på Facebook er du sjølvsagt hjarteleg velkomen inn i gruppa!  Gruppa heiter ;  "Vesle kreftsyke Olai trenger økonomisk støtte".

Eg ynskjer at folk skal håpe for Olai. Eg vil at Olai skal verte frisk. Å sjå kor glad vesle Ida mi er når ho kjem heim og fortel at "Veit du mamma? I dag var Olai på skulen", er nok til å fyre opp mitt engasjement. Eg ynskjer at vi skal vere eit samfunn av menneske som bryr seg om andre. Eit samfunn av menneske som veit at det er viktig å hjelpe. Som veit at nestekjærleik er noko av det viktigaste vi har.

olai3

Olai er ein nydeleg gut.

Full av tillit.

Full av omsorg.

Full av kjærleik.

Og full av livsmot.

Eg vil vere med på å gi familien håp om ei framtid for Olai. Eg vil oppmode alle som kan, om å vere med på kronerullinga. Kontonummeret står på Facebook, eller du kan få det ved å kontakte meg.

(Biletet i innlegget er privat, og er lånt frå Facebook. Olai sine foreldre er kjende med at eg publiserer dette innlegget)

Alt har den som kan håpe,

intet har den som har mistet håpet.

Svensk ordtak

Håp er intet annet enn tro.
Jean Cocteau

 

Vi ynskjer deg lukke til, kjære Olai!

Oppdatering:

Fredag 30/1 kl 21.00 No er der kr. 52 449,- på konto.

 

24 kommentarer:

 1. ..ååååå....må inn på facebook....hjertet blør... ;) takk for at du deler.... Klem ;)

  SvarSlett
 2. Jeg får vondt langt inn i sjelen min..Kreft er en så vond sykdom. Jeg har selv vært der og fått beskjed om jeg muligens ikke kom til å overleve det..men ga aldri opp håpet, og det er nettopp det du sier er så viktig.. Å ikke gi opp håpet.. Skal be for lille Olai..Kan ikke forestille meg hvordan det må være for foreldrene.. du kan gjerne sende meg kontonr. på mail hvis du gidder:linda@nordrik.com

  SvarSlett
 3. Takk kjære Tove for at du deler denne historien med oss...man klarer overhodet ikke å sette seg inn i situasjonen når barn rammes...en kan kun be og håpe:) klem fra nord...

  SvarSlett
 4. Oi, oi, oi...har ikke noen erfaring med kreft, men som mamma til et hjertebarn vet jeg hvilken skrekk og gru de går igjennom. Å aldri vite, vente på neste kontroll,uendelige dager på sykehus. Hvis han behandles på St.Olav, er han iallefall på et av norges beste, og de har ei vidunderlig lekestue med fantastiske ansatte!
  -huff, ble litt hensatt til tidligere år, her jeg...sender dem alle gode ønsker og energier :-)

  SvarSlett
 5. Leser innlegget ditt, Tove. Tårene bare triller...... Du er så fantastisk flink til å sette ord på alle ting i denne vår lille verden.... Jeg gripes fullt og helt av det du forteller, og kjenner smerten langt inn i margen! Utrolig bra at Olai sin historie kommer fram i lyset. Så forstår vi hvor vondt det går an å ha det - og hvor mye vi har å være takknemlige for!
  Alle mine tanker går daglig til familien i nabolaget! Og jeg håper....... <3

  SvarSlett
 6. Når du gløder for en sak, gir ordene magisk kraft!
  Klem

  SvarSlett
 7. Kan du sende meg kto nr. Tove, klart eg vil hjelpe Olai og dei næraste. Klem frå meg og ord blir fattige
  her er eposten min: ragnar@tussa.com

  SvarSlett
 8. Sitter her en tidlig morgen og tårene renner..., mak up før treff av kjekke leger renner...., men historien er vel verd ekstraarbeidet, det er jo slike mennesker vi jobber for!!

  SvarSlett
 9. Så ble det enno mere tårer her....
  Ja, dette er gripende. Vi fortsetter å be for lille Olai, og så må du love meg å sende kontonummer...
  Vi vil være med å hjelpe!
  Det er så godt at du tar iniativ, Tove... så bra du skriver dette!
  Guds gode velsignelse over OLAI, FAMILIEN HANS og over deg, Tove!
  Mange klemmer!

  SvarSlett
 10. Det er en sterk historie du forteller. Kreft er en stygg ting som vi aldri vet når slår til. Høsten for 2 år siden fulge jeg bloggen til foreldrene til en liten gutt på 2 som hadde leukumi. Det som forundret meg var at de også alltid hadde håpet og troen. Men som du sier at mister man håpet og troen .... ja hva har man da?

  Sender alt jeg har av gode tanker til Olai, familien og vennene hans.

  Ønsker deg ei god helg!

  SvarSlett
 11. Off..ja ditte e nok alle foreldres store skrekk..synes so synd i dei alle!! :( He selfølgelig våre inne på facebook og gitt mi støtte, de e sann de SKAL være i ei lita bygd. Støtte dei som treng de, og dele håpet om at ditte skal gå bra! Flott at du sette søkelyset på saka! klem.

  SvarSlett
 12. Jeg ønsker Olai ALT GODT fremover!
  Han stråler av livsglede med en nydelig gnist i øynene.

  SvarSlett
 13. Kan du sende kontonr. til meg, forresten?

  idaksylAThotmail.com

  SvarSlett
 14. Aha...det er den jeg har lest om på Facebook....dette skal jeg støtte.

  Sender mine varmeste tanker til familien, håper de finner styrke i motgangen.

  SvarSlett
 15. UTRULEG fint skrive!!! Les det oppatt og oppatt!! og tårene renn like mykje kvar gong. Du skulle ha gitt ut bok! Tok meg forresten den friheit å lenka denne sida på facebooksida til Olai... Håpar det går greit!!!
  Helsing frå tanta til Olai

  SvarSlett
 16. Så sterkt å lese, og så godt du skriver! Håp er det viktigste vi har, det kan holde det meste oppe. Det er så ufattelig vondt når barn er syke... det finnes jo ingen mening. Vi som vil at alt skal ha en mening! Gode tanker og mye kraft går til dine venner og lille Olai, med håp om at han skal bli frisk og rask igjen! Takk for at du delte historien- jo flere som sender gode tanker, jo sterkere blir håpet og troen ;) varm klem fra Gunhild.

  SvarSlett
 17. Måtte Olai få all den hjelp han treng, så han kan fortsetje å stråle slik han gjer på bileta du viser!!

  SvarSlett
 18. Nydeleg skreve, Tove. Saka om tapre og sjarmerande Olai står i Møre-Nytt i morgon, laurdag 31. januar.
  Håper mange vel å støtte familien Nybø Sande.

  SvarSlett
 19. Sterk historie, Tove...
  Må innom facebook, ser eg!!
  Takk for at du la ut dette...
  Har ei utfordring og ei utmerking til deg:0)
  Fredagsklem

  SvarSlett
 20. For en sterk historie! Bra du deler den, skal sjekke ut Facebook etterpå.
  Over til noe helt annet: Takk for koselig melding hos meg. Med glatt underlag til wall stickers menes tapet, sponplatevegger etc. Det kan også festes på panel, men hvis det er panel med "sprekker" mellom plankene blir det vel vanskelig å få det til å sitte pent. Det er kun bokstavene som blir overført til veggen. De sitter ikke samlet som i et klistremerke. Håper du forstår forklaringen!
  Ønsker deg og dine en riktig god helg! :-)

  SvarSlett
 21. Dette har vi opplevd i nær familie selv..... da hjalp det ikke med all verdens hår, desverre.
  Krysser fingre for Olai og foreldre og melder meg inn i gruppen umiddelbart.

  Du er et fantastisk godt medmenneske Tove! Hadde alle vært som deg...

  Klem Torunn

  SvarSlett
 22. Send meg det kontnr fort som lynet.
  Klart man stiller opp.
  Neste gang kan det väre meg eller noen i min familje som treng hjelp.

  Han er sen skjön liten gutt.
  Nå trår vi til og hjelper en gutt som er gla i livet.
  Her er mailadressa mi...
  sykkylven@msn.com
  Klems fra meg.
  Synne.

  SvarSlett
 23. Veldig sterkt Tove. Vi kjenner til Olai og kampen han kjemper. Tankane mine går til han og familien i denne tunge tida. Er allreide medlem av støtte gruppa på facebook. Takk til deg Tove som tek opp dette på bloggen din. Eg oppmoder alle om å støtte Olai!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!