mandag 17. november 2008

Kjenner du denne vakre dama???

Tidleg i vår fekk eg ei nydeleg plante med mi gode venninne Anne Mette. Ho har hatt ei slik i fleire år, og eg har alltid vore misunnleg på denne sjeldne og vakre planten.

079

Tidleg i vår kom ho på besøk og hadde med seg ei slik plante til meg. Ho hadde funne den i ein butikk ho passerer på veg til jobb. Dei er kjende for å føre ein del sjeldne og uvanlege planter, og der stod altså denne og venta på meg.

080

Den har lange, tynne og væskefylte stilkar med tre blad på toppen. Blada er nesten forma som ein trekløver.

076

Ungane meiner dei ser ut som finnane på ein kval, og det har dei nok rett i! Om morgonen faldar dei ut blada sine (som på biletet) og strekkjer seg mot lyset, og om kvelden bretter dei seg ihop og legg seg nedover mot stilken (du ser bretten midt på kvart blad).

081 082 084

Verken eg eller venninna mi veit noko om denne planten, verken kva den heiter eller korleis den skal stellast. Skulle gjerne ha visst litt meir om denne utruleg vakre og grasiøse dama. Kanskje nokon der ute veit litt meir enn oss??? Eg vert utruleg takksam for hjelp og tips...

085

 

Ha ein strålande kveld!

14 kommentarer:

 1. Desserre, aldri sett den. Men for en plante!! Honning i foccacia,det skal prøves!!

  SvarSlett
 2. Den er berre kjempespesiell. Har ein slik eg også, fått av svigermor. No har den på ein måte gått i dvale men kjem til våren seier ho:)) Ha ein flott kveld
  smil frå Lill

  SvarSlett
 3. Koselig blogg du har...stikker nok innom igjen.
  Klem

  SvarSlett
 4. Kan desverre ikkje hjelpe deg med det Tove... Men nydelig va ho!!!

  (såg deg forresten på ein butikk i dag, eg hadde sånn hastverk, fekk ikkje tid å helse ein gong! beklager!)

  Monica S

  SvarSlett
 5. Ååå en slik hadde min svigermor.
  En type kløer er det nok, men navnet....? det husker jeg desverre ikke. De vkser villig og kan bli stor de der, i omkrets, så stell godt med den du, så blir din også kjempetett.
  Husker hun hadde den utendørs på sommeren også, så om noen mnd kan du ta den utendørs igejn, når sommeren atter en gang kommer på besøk.

  Fin fin dag til deg.

  SvarSlett
 6. Så utrolig spesiell plante du har fått da. Denne har ikke jeg sett førO=) Moro å ha slike planter. Ønsker deg en fin dag Klem Kerstin

  SvarSlett
 7. Den var jo kjempefin. Har aldri sett en slik en før. Heldig du som har fått en slik en!
  Har forresten tenkt å prøve oppskriften på foccaciaen. Sist jeg prøvde meg på en så ble det en katastrofe, ville ikke engang gi restene til reven og fuglene som holder til rundt huset her, for da hadde de dødd av saltsjokk hihi..den ble både hard og veeeldig salt!
  Synes du har fortjent å bli nominert til årets blogger på nib ja. Du er veldig flink til å skrive og har innlegg som jeg liker veldig godt (og mange med meg også tror jeg!) Da jeg så den kåringen på nib så tenkte jeg med en gang at ja..hun må jeg bare sende inn et forslag på! Så da gjorde jeg det:)

  Ha en fin dag videre!

  SvarSlett
 8. Hei Tove..

  det ligg noko til deg inne hos meg!
  Velkommen!

  Monica S

  SvarSlett
 9. Heeei. En sånn en hadde jeg i fjor. Fikk en liten rotklump av et søskenbarn, jeg puttet den i jorda og den begynte å vokse umiddelbart. Men nå er den ikke mer, dessverre, jeg vet ikke helt hvorfor. Det var veldig morsomt å ha den , for den vokste utrolig raskt. Det skjedde noe med den nesten hver eneste dag. Håper jeg får tak i en sånn en på nytt. Skal passe bedre på den da:)

  Ha en fin daag med planten din.
  Min fikk forresten små hvite blomster.

  SvarSlett
 10. Takk for komentaren på sida mi!:) Ja, det er kjekt i Ungdomsrådet, får med meg mykje, og lærer ein god del:)

  Du tar veldig flotte bilder:) Og planta var ganske flott!

  -Anika Karen

  SvarSlett
 11. Heia Tove!

  Artig plante, men veit ingentig om ho dessverre.

  Lite tips angåande barnekomfyr...har du sjekka ut på Pekas? Veit dei hadde nokre alternativ tidlegare. Vår trur eg er frå Fisher price, har vore flittig brukt gjennom 15 år, så no har han fått plass i leikarhytta.

  Eit anna tips:) Har du prøvt å pressa LIME over Foccacia-brødet?? Ein favoritt her i tillegg til det deilige saltet som du nemnte.

  Vi har vore på tilvenning hjå dagmamma i dag....litt vemodig ja, men gjekk heilt supert. Veit han får ei trygg hamn der :)

  Ønskjer deg ein god måndagskveld!!!

  SvarSlett
 12. Hei Tove

  Å være inne på sida di er som å være i et eventyr!! Helt sant.....jeg tenker at jeg går gjennom klesskapet og kommer inn i Narnias rike....liksom....
  Takk for focaccia oppskrifta også... Jeg var utålmodig og fant ei oppskrift på nettet, men jeg huska honningen:-) Takk & Takk:-)

  Marit

  SvarSlett
 13. Denne tror jeg¨må være i slekt med en eller annen lykkekløver.. Jeg har en men den er mindre.... Fin var den lell

  SvarSlett
 14. Hei,
  Koselig blogg du har:)
  Jeg også har denne planten, som heter:"Gjøksyre". Den har samme navn som den lille grønne planten med hvite og lilla blomster som vokser villt i løv og barskoger, og de er ganske like så de er nok i slekt.
  Min Gjøksyre/Gauksyre har jeg hatt i ca. 10 år, og veldig villig, og den kommer titt og ofte med blomster, små rosa smale klokker.
  Lykke til med planten!!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!