fredag 22. mai 2009

Sommarsesongen er offisielt opna!!!

I dag kom den store sommarkjensla over meg.  No vil eg leite fram alt eg har av hagemøblar, kjøpe meg endå meir uteplanter og nokre fine krukker å ha dei i (framleis ikkje hage her, nemleg tenk...).

I takt med den gryande sommarkjensla kjem også badesesongen snikande. Eg har vakse opp i fjøresteinane og har eit utmerka forhold til det våte element. Men etter kvart som ein har vorte eldre er det rart kor mykje kaldare sjøvatnet vert....

bade

Det er vel på tide å skaffe seg ny badedrakt òg. Badekle vert fort utslitt her i huset, då vi klorbadar kvar veke. Trikset er å kjøpe seg ei fin badedrakt før sommaren set inn for alvor, bruke den heile sommaren til ende og deretter degradere den til klorbadedrakt. Fann forresten ei fin badedrakt på Super-G, og den likna jammen det mykje på badedraktene på biletet! Skulle visst vere flatterande både her og der, i tillegg til at den visstnok stramma inn og  løftea opp akkurat der det måtte trengast!

bade1

I sommar skal eg vere turist i Danmark og må difor også gå til innkjøp av ein sommarkjole. Eg er nemleg av typen som KUN brukar kjole når eg har passert Noreg sine grenser. Er sikkert berre ein idiotisk tanke som har planta seg, men eg kler rett og slett ikkje kjole. Paradokset er at eg faktisk likar svært godt å gå i sommarkjolar, men sparer altså kjolebruken til utanlandsturar. Dess lenger vekk turen går, til fleire kjolar puttar eg i kofferten!

Om sommarsola i dag held seg (du høyrer eg er nøktern, eg bur trass alt på Sunnmøre - og her kan vi ha fire årstider på ein og same dag), skal eg og snuppene ta oss ein tur på badestranda og bløyte oss litt. Det er lov å vasse når vi har høyrt gauken, og då konkluderer eg med at badesesongen også er opna!

Håper alle har ein like flott dag som oss!!!

11 kommentarer:

 1. Takk for så kjapp tilbake melding. Ble faktisk veldig beroliget av meldingen din for da vet jeg at det er sikkert håp for bloggen min også:O)
  Du er så heldig som skal til Danmark. Vi har vært der i mange år på rad men av en eller merkelig grunn så ble valget sverige dette året men det srørs om vi ikke kjører over storebelte bar for å ha vært der liksom.
  Svreige er jo ikke så rent galt for en dame som elsker den hvite stilen. Jeg kan nok fråtse i inntrykk og inspirasjon. Du kan si det slik at jeg sliter med å sove hvis jeg brgynner å tenke på turen for da svirrer det en million sommerfugler i magen på lille meg:O)
  Ha en super god dag Tove. Klem fra Elin:O)

  SvarSlett
 2. Herlige bilder du viser! Høres ut som været hos deg er noe annet enn pøsende regnvær som her hos oss.

  Ha en herlig sommerlig helg!

  SvarSlett
 3. Vi har det bra fint for tida ja;) Deilig er det! Kanskje nyt vi det ekstra mykje, fordi vi bur ein plass der veret skiftar så fort?

  Mange fine innlegg sidan sist eg var innom:) God helg!

  SvarSlett
 4. Herlige dagar her ja. Men litt kald den vinden syns eg.
  Skal dokke til Danmark? Det skal vi også :)
  Er bare innom for å ønske ei god helg
  Klem

  SvarSlett
 5. Kor flink og modig du e som holdt 17-mai tale? Jeg har holdt offentlige taler jeg også, men det har vært i oslo, og for kun fremmede, og det er ikke like skummelt! Her hjemme med bare kjentfolk, huff, det hadde jeg ikke turt...
  -og de bildene lengre ned her, av de lys-glassene med blomst utenpå:for en knaill god ide! Så lekkert!

  SvarSlett
 6. Vannet blir kaldere og kaldere og badedraktene får dårligere og dårligere passform! Det er bare å vedkjenne seg at glansdagene er over! Synd jeg ikke følte meg flottere når jeg var 20 :-)

  Klem

  SvarSlett
 7. Hei Tove.
  Du har heilt rett. Det ska va gött å leva. Nå er det sommer og det er deiligt. For torden har gått her nå tre dager på rappen. Det har värt kosligt men og litt skremmende.

  Nå önsker eg deg ei flott helg, med sommer og sol.
  Klems Synne.

  SvarSlett
 8. jøss, badesesong alt? Her hjå oss er det ferskvatn akurat over smeltepunktet foreløpig, og badesesongen pleier vera minimal. men - snuppene har badedrakter klare, og kanskje me får dyppa oss litt i sommar, om ikkje akurat i vatnet rett utanfor huset vårt :)

  God helg!

  SvarSlett
 9. Takk for komentarer på bloggen min. Godt gjort at du husker meg da, som lærer har du jo mange elever, og det var vel bare ett år du hadde Stephen. Og alle de foreldrene du har hatt kontakt med gjennom årenes løp. Tar av meg hatten for det altså. Vi savner Ørsta veldig, og ser stadig på hus der oppe hi hi. Og sist, men ikke minst, så må jeg få skryte av bloggen din. Den er kjempefin. Jeg har mye å lære. Ønsker deg og dine riktig god helg.
  <3

  SvarSlett
 10. Da eldstedatteren vår var tre år spurte hun plutselig: Mamma, kan ikke damer bade?
  Det ble en skikkelig tankevekker. Jeg spolte tilbake og så plutselig hva hun hadde sett hele sommeren: Fedre i plaskelek med ungene på grunt og dypt vann, og mødre tassende langs vannkanten med vann opp til anklene, mens de hutret. Hennes egen mor inkludert...
  Der og da bestemte jeg meg for at hver gang familien bader, skal også jeg bade. Skikkelig. Med svømmetak, og uten klaging.
  Det løftet har jeg stort sett holdt. Men da idErik og jentene til og med skulle bade i iskalde Torneträsk - da meldte jeg meg som fotograf i stedet!
  Ønsker dere ei fin helg!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 11. ja, nå er det deilig sommervær, eller ihvertfall var det det i går.. Ble det strandtur på dere? Jeg for min del har ikke kjent helt på badelysten enda, men jeg er blitt en pyse når det gjelder bading, det er jo så kaldt dette sunnmørsvannet. Ønsker deg en god helg videre, nyt den :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legg att ei lita helsing til meg! Det set eg stor pris på!